slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέο κόμμα χωρίς τη συναίνεση Καραμανλή δε γίνεται... κι ο Καραμανλής δε συναινεί... τόσο απλά είναι τα πράγματα


Εξακολουθούν να συζητώνται παρασκηνιακά τα σενάρια που εξυφαίνουν κάποιοι για δημιουργία νέου φιλοευρωπαϊκού κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά με ριζικό μετασχηματισμό της ΝΔ σε ιδεολογικό αχταρμά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διεργασίες γίνονται κυρίως από επιχειρηματικούς και ξοφλημένους πολιτικούς κύκλους κεντρογενών, "εκσυγχρονιστών" και φιλελεύθερων πολιτικών που βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και δεν.....
έχουν στην ήλιο μοίρα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος υποστήριξε δημόσια την ανάγκη δημιουργίας ενός κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου προκαλώντας γέλια στους ΝΔίτες και θύελλα αντιδράσεων εντός του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτική η δήλωση του βουλευτή Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου: «Οποιος θέλει να γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ή όποιος θέλει να διαπραγματευθεί την ιστορία του με τον κ. Σαμαρά είναι ελεύθερος να το κάνει, καθώς εν προκειμένω δεν υπάρχουν σκυλιά να γαυγίζουν προς αποτροπή» δήλωσε στον «Τύπο της Κυριακής».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν μικρομεσαία στελέχη χωρίς ιδεολογικό στίγμα που βρέθηκαν περιστασιακά και καιροσκοπικά στη ΝΔ και θέλουν να ανοιχτούν δίαυλοι επαφών της ηγεσίας της ΝΔ με πρώην εκσυγχρονιστές του Κινέζου, όπως είναι οι κύριοι Τάσος Γιαννίτσης και Γιώργος Φλωρίδης.

Φυσικά η εμπλοκή του Πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, σε τέτοια σενάρια είναι φανταστική, όχι μόνο επειδή, ειδικά αυτή την περίοδο, έχει άλλα σοβαρότερα προβλήματα να λύσει, αλλά και επειδή ξέρει ότι κληρονόμησε κάτι με τη λογική να το καθαρίσει και όχι να το μπερδέψει ή να το καταργήσει.

Αντιδράσεις προκαλεί φυσικά η πρόθεση ανασύστασης της ΝΔ σε άλλο κόμμα-μπάχαλο με λίγο απ' όλα, που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ευρώπη και εντός του κόμματος της Συγγρού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ και η τεράστια πλειοψηφία των βουλευτών αρνείται να υποδεχθεί στους κόλπους της ΝΔ πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην καταστροφή της χώρας.

Ο ρόλος του Καραμανλή

Στις ζυμώσεις που γίνονται αυτή την περίοδο, από κάποιους περιστασιακούς εντός της ΝΔ, για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανάμειξη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έχει πυκνώσει τις επαφές του με βουλευτές και στελέχη της παράταξης. Πηγές που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό αναφέρουν ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα και αρνείται προς το παρόν να κάνει δηλώσεις.

Στελέχη που μιλούν εξ ονόματός του έδειχναν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Εδώ δεν διέλυσε τη ΝΔ ο ανιψιός του ιδρυτή, θα την διαλύσει ο Σαμαράς;» αναφέρουν, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Ας αλλάξουν λοιπόν πλευρό όσοι ονειρεύονται Μέτωπα και συμμαχίες με υποψηφιότητες Λεντάκηδων και Παναγούληδων (που χθες απείλεισε ότι θα τους λιντσάρει) γιατί είδαμε που τους οδήγησαν πριν από 15 χρόνια... ο Σαμαράς το ξεπέρασε... καιρός να το ξεπεράσουν και αυτοί πριν γίνουν ξένο σώμα και τους ξεράσει η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία
 Δεξί X-Trem(i)  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νάξιε σχολίασε μας λίγο τον Πετρέους. Βάζω στοίχημα ότι ξέρεις περισσότερα από τον Ομπάμα.