slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σμυριδεργάτες προς Γ. Βρούτση: Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι και σήμερα 9/10 τα ορυχεία παραμένουν κλειστά

Κύριε Υπουργέ,
Στις 27-9-2012 αντιπροσωπεία των Σμυριδεργατών πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να παρέμβετε ώστε ν’ ανοίξουν άμεσα τα ορυχεία. Στην συνάντηση εκτός των παραπάνω παρευρίσκονταν και οι Βουλευτές Κυκλάδων, κ. Παναγιώτης Ρήγας και Νικόλαος Συρμαλένιος, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Μανόλης Γλέζος και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης.
Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που........είχατε ενώπιον της αντιπροσωπείας με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου διαβεβαιώσατε τους παρευρισκόμενους ότι την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 θ’ ανοίξουν τα ορυχεία.

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι και σήμερα 9/10 όχι μόνο παραμένουν κλειστά αλλά και σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου μας απάντησαν ότι δεν είχαν λάβει καμία εντολή για ν’ αρχίσει η έναρξη εξόρυξης σμύριδας.
Όπως αντιλαμβάνεστε οι κάτοικοι των Σμυριδοχωριών είναι ανήσυχοι γιατί με τις καθυστερήσεις υπάρχει ο κίνδυνος όταν ανοίξουν τα ορυχεία να μην υπάρχει ο εύλογος χρόνος για την εξόρυξη της απαιτούμενης ποσότητας σμύριδας.
Όπως σας αναπτύξαμε με σχετικό υπόμνημά μας το Σμυρίγλι είναι ο μόνος πόρος ζωής για τα σμυριδοχώρια. Χωρίς το σμυρίγλι δεν μπορούν να ζήσουν οι κάτοικοι της Ορεινής Νάξου.
Πιστεύοντας ότι έχετε κατανοήσει τη σημασία που έχει για μας περιμένουμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε ν’ αρχίσει η εξόρυξη της σμύριδας για το τρέχον έτος.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΜΥΡΙΔΙΚΟ
ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 17-9-2012 ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ :

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΜΥΡΙΔΟΡΥΚΤΩΝ ΟΡΜΟΥ ΛΥΩΝΑ.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΕΡΑΘΟΥ.
ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΥ, ΑΠΕΡΑΘΟΥ, ΣΚΑΔΟΥ, ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ, ΜΕΣΗΣ ΚΑΙΔΑΝΑΚΟΥ,
ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: