slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΟΚΚΙΝΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΄΄ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ΄΄ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΄΄ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ΄΄

ΕΠΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΑ ΟΛΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΄΄ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ΄΄, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ,ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ. Δυο δελτία τύπου, απαντήσεις στην.....
παραπληροφόρηση, που αφορούσαν τις απόψεις του συνδυασμού μας όπως αυτές ερμήνευε η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ήταν αρκετά ώστε να πέσουν οι μάσκες της υποτιθεμένης ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφικής ανιδιοτέλειας και δεοντολογίας. Η κοινωνία μας έμαθε και το πολιτικό ποιόν αλλά και τη σχέση εργασίας δημοσιογράφων- υπάλληλων της περιφέρειας, με όποια ΄΄ σχέση ΄΄ έχουν με την περιφερειακή αρχή της ΠΝΑ.

Αφού δεν απάντησαν επί της ουσίας σε κανένα από τα δημοσιεύματα μας, μιλούν για ΄΄ανεξαρτησία του λόγου΄΄ και τη ΄΄μαχη της ενημέρωσης΄΄, αυτοί που διδάσκουν κατά τα άλλα ΄΄νέο ήθος΄΄. Υπάλληλοι της περιφέρειας το πρωί και δημοσιογράφοι το βράδυ…

Εάν αυτό είναι ανεξαρτησία θα το κρίνει ο κόσμος. Εάν αυτό είναι νόμιμο, θα το δούμε. Μη μας λέτε μόνο ότι είναι ηθικό γιατί θα γελάσουν και οι πέτρες.

΄΄Μας λένε ότι κρίνουν του διαχειριστές της εξουσίας΄΄. Φαίνεται τα έχουν μπερδέψει τα πράγματα. Κατακρίνουν διαρκώς την αντιπολίτευση της περιφέρειας και προσωπικά εμένα επί δυο χρόνια ΄΄χαϊδεύοντας΄΄ την περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου. Λειτουργούν ως Κασσάνδρες και διαψεύδονται.

Δεν μου προξενεί καμιά έκπληξη το γεγονός ότι, όπως αναγράφεται στη εφημερίδα, ο εκδότης συντάσσεται πλήρως με τη δημοσιογράφο και φυσικά δηλώνω άγνοια και δεν αφορά εμένα η φράση ΄΄να χρηματοδοτήσουν όπως κατά το παρελθόν έκαναν δικά τους έντυπα΄΄. Αρθρογράφος υπήρξα αλλά δημοσιογράφος- σπόνσορας η εκδότης δεν υπήρξα ποτέ και επειδή έχω και καλή μνήμη σας συνιστώ να αναζητήσετε ανάμεσα στους συναδέλφους σας αυτούς που ενδεχομένως εργάστηκαν σε ανταγωνιστικά έντυπα.

Τέλος όσο για την τριαντάχρονη πορεία της εφημερίδας σας, σας ενημερώνω ότι δεν είστε στο απυρόβλητο , σεβάστηκα και σέβομαι αυτή την πορεία και ο εκδότης που συντάσσεσαι πλήρως μαζί σας, πιστεύω ότι το γνωρίζει καλύτερα. Το τι αναμένει εμένα και το συνδυασμό από την εφημερίδα σας , το υποψιαζόμαστε. Αποκλεισμοί, παραποίηση, ειρωνείες, διαστρεβλώσεις, ενδεχομένως και αήθη προσωπική ή συλλογική επίθεση. Το βέβαιο είναι ότι δεν αντέχετε στο δημόσιο διάλογο , γιατί έχετε άδικο .



Στο χέρι το δικό σας είναι να αποκαταστήσετε την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία της ΄΄ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ΄΄ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: