slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Λεφτά υπάρχουν ... αλλά δεν σας λέω που τα 'χω κρύψει

Ο Α. Τσίπρας πέμεινε στις γενικές (και ανέφικτες, για πολλούς) προτάσεις περί καταγγελίας του Μνημονίου, ακύρωσης της δανειακής σύμβασης, ρήτρας ανάπτυξης και το (μονομερές) «μορατόριουμ» στην αποπληρωμή χρέους.
Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες «να ακυρώσουν τα μέτρα πριν ψηφιστούν», διότι, όπως είπε, στην περίπτωση που θα ψηφιστούν, ακόμη και εκείνος δεν θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό εναλλακτικό πρόγραμμα και παρομοίασε την επιμήκυνση με «μεγαλύτερο σχοινί με το.....
οποίο θα κρεμάσουν το λαό».

Επίσης, επέμεινε στις «εύκολες» (και μη κοστολογημένες) υποσχέσεις, όπως την επαναφορά του κατώτατου μισθού και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία και παιδεία κτλ.

Σε ό,τι αφορά την εναλλακτική του πρόταση, είπε ότι δομείται σε οκτώ άξονες, μεταξύ των οποίων η εξασφάλιση της επάρκειας της χώρας σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, η ανάπτυξη των δημόσιων δικτύων μεταφορών και η ανάπτυξη της ναυτιλίας, καθώς και η κρατικοποίηση των τραπεζών και το «φρένο» σε οποιαδήποτε αποκρατικοποίηση.

Για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις προτάσεις του για μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος (σ.σ.: χωρίς να επιμείνει σε λεπτομέρειες) και τη δημιουργία ενιαίου, ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, καθώς και τη στελέχωση των Εφοριών με καταρτισμένο προσωπικό.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: