slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 Φρένο στα σενάρια ότι η κυβέρνηση προωθεί νέες παρεμβάσεις – φωτιά στα εργασιακά, όπως είναι η μείωση των αποζημιώσεων και η εξαήμερη εργασία, επιχειρεί να βάλει ο Γιάννης Βρούτσης. 
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο υπουργός Εργασίας παραδέχεται την ίδια ώρα ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ, η επέκταση του εργοσήμου αλλά και η ενίσχυση του ρόλου του κράτους κατά τη διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Ο κ. Βρούτσης υποστηρίζει πάντως πως στο ....
παρελθόν ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους υπήρξε προσχηματικός και θέτει ως προτεραιότητα την ειλικρινή συζήτηση μεταξύ όλων των πλευρών, και ειδικά στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για την αγορά εργασίας.
Ειδικότερα για τα επίπεδα του κατώτατου μισθού και στο ερώτημα αν υπάρχουν σκέψεις για νέο «πάγωμα», τονίζει: «Με το νομοθέτημα του Φεβρουαρίου ορίστηκε ότι οι κατά 22% μειωμένες κατώτατες αμοιβές ισχύουν μέχρι το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Εμείς, εάν φυσικά οι συνθήκες της οικονομίας το επιτρέψουν, θα εξετάσουμε ενδεχομένως και νωρίτερα τη δυνατότητα αύξησης αυτού του κατώτατου μισθού».
Ερωτηθείς αν κινδυνεύει η καταβολή των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης επικαλείται την πορεία των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και διαβεβαιώνει πως εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη καταβολή των χρημάτων σε όλους τους συνταξιούχους.
Τέλος, ο υπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει «οικονομικό έγκλημα» τη μαύρη εργασία και, στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης καταπολέμησής της, θέτει ως προτεραιότητα την απλοποίηση της νομοθεσίας και τη σταδιακή ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: