slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερωτήματα απο το "χτύπημα" στον πρόεδρο της Βουλής

Της Μαρίνας Μάνη

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα μεταβεί σήμερα το πρωί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αίτημα την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης στην οποία ενεπλάκη το όνομά του, για αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005-2008. Κατά το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Real News) ο ίδιος, μαζί με τους πρώην υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη, προέβησαν σ΄αυτές τις αγοραπωλησίες... ύψους 10,2 δισ. ευρώ για να «ξεπλύνουν» μαύρο χρήμα, μέσω εταιρίας real estate που είχε κουμπάρος του κ. Μεϊμαράκη.

Οι εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ διερευνούν ήδη τις σχετικές καταγγελίες που έχουν γίνει από ανταγωνιστές του πρώην ιδιοκτήτη της εταιρείας, ωστόσο και οι τρεις θιγόμενοι ζητούν επίσπευση της διερεύνησης, ενώ κάνουν σαφές ότι «επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους».

Μήνυμα αποσταθεροποίησης;

Το μεγάλο ερώτημα πάντως, που εγείρεται από την κυβέρνηση και την ηγεσία της Βουλής αφορά την ανακίνηση ενός θέματος που βάλλει ευθέως εναντίον όχι γενικά κάποιου πρώην υπουργού, αλλά του νυν Προέδρου της Βουλής –δηλαδή του τρίτου Πολιτειακού παράγοντα, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Και μάλιστα, σ΄αυτή τη χρονική στιγμή όπου αφενός βρίκεται προ των θυρών της Βουλής το πακέτο των μέτρων για ψήφιση και, αφετέρου, δρομολογούνται σημαντικές αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις που ενεργοποιούν επιχειρηματικές και πολιτικές αναταράξεις.

Κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι ένα «χτύπημα» στον πρόεδρο της Βουλής συνιστά μήνυμα αποσταθεροποίησης από «κέντρο» ή «κέντρα» που παραμένουν –ακόμη– άγνωστα.

Θα παραιτηθώ εάν...

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μειμαράκης κατέστησε σαφές χθες ότι δεν προτίθεται να μείνει «γαντζωμένος» στην καρέκλα του και δεν θα διστάσει ακόμη και να παραιτηθεί προκειμένου να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και στην ομαλότητα.

Για τις προθέσεις του ενημέρωσε χθες το βράδυ τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Για το τυπικό του πράγματος, θα πρέπει να αποσαφηνισθεί σήμερα, από την εισαγγελεία του Αρείου Πάγου, εάν για τη διερεύνηση της υπόθεσης απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μεϊμαράκη. Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε η παραίτησή του θα είναι δεδομένη, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να στερείται της ασυλίας που του παρέχει η βουλευτική ιδιότητα.

Διαβάστε ακόμη:

*Διαψεύδουν ανάμειξη σε υπόθεση μαύρου χρήματος οι Β. Μεϊμάρακης, Γ. Βουλγαράκης, Μ. Λιάπης


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: