slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κανονικά τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ - Εξαιρείται η Αττική

Τελειώνει ο Γολγοθάς για χιλιάδες ασφαλισμένους καθώς από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, τα φαρμακεία της χώρας -εκτός από αυτά της Αττικής- θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, δίνοντας φάρμακα με πίστωση.



Από την απόφαση του ΠΦΣ διαφοροποιήθηκαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου συνεχίζουν επ' αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη γενική της συνέλευση η διοίκηση του ΠΦΣ, υπογραμμίζει ότι για τον κλάδο παραμένει κρίσιμη η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλιών χρεών. Οι φαρμακοποιοί ζητούν την επίλυση των παραπάνω θεμάτων, τα οποία, όπως αναφέρουν, θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας το αμέσως επόμενο διάστημα.

iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: