slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου


Τους τομείς συνεργασίας και τις προτεραιότητες για την ανάπτυξη κοινών δράσεων συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη.
Ο κ. Πουσσαίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχισης της καλής συνεργασίας των δυο φορέων και έθεσε ως άμεσες προτεραιότητες συνεργασίας ζητήματα χωροταξίας, περιβάλλοντος αλλά και ....διασύνδεσης των νησιών.

Συγκεκριμένα, τη θετική ανταπόκριση της κας Καλογήρου βρήκε η πρόταση του κ. Πουσσαίου για την αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού του Κτηματολογίου (ψηφιακοί ορθοφωτοχάρτες) προκειμένου να επισπευθεί ο καθορισμός θεσμοθέτησης και η οριοθέτηση δασικών εκτάσεων, ρεμάτων, αιγιαλού, παραλίας, όχθης κλπ.

Από την πλευρά του ο κ. Μακρυωνίτης επεσήμανε τις δυσκολίες που ανακύπτουν από την ακολουθούμενη διαδικασία αδειοδοτήσεων στον τομέα των αφαλατώσεων, η οποία καθίσταται τροχοπέδη στην ολοκλήρωση των πολύ σημαντικών αυτών έργων.

Η κα Καλογήρου πρότεινε τη σύναψη μνημονίων συνεργασίας, στα οποία θα μετέχουν μεταξύ άλλων φορέων η ΑΔΑ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την επίλυση γραφειοκρατικών αγκυλώσεων στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Αναφορικά με ζητήματα διασύνδεσης ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την υποστήριξη του αιτήματος για την ακτοπλοϊκή και ενδεχομένως και την αεροπορική σύνδεση τόσο της Σύρου με τη Ρόδο όσο και της Μυτιλήνης με τη Σύρο.

Ο κ. Πουσσαίος προέβαλλε επίσης και την αναγκαιότητα ανάληψης κοινών δράσεων με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την προβολή του Αιγαίου ως ενιαίο σύνολο, κάτι για το οποίο η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ δεσμεύτηκε να προωθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: