slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιος είναι ο νέος Γεν. Αστυνομικός Δ/ντης Ν. Αιγαίου


Μετά τις πρόσφατες κρίσεις Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε ο Υποστράτηγος Ευθύμιος ΛΥΓΙΔΑΚΗΣ.Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης το 1958. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το 1976 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1986.Με το βαθμό του Υπαστυνόμου έως και Αστυνομικού Υποδιευθυντή υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Το.....
Σεπτέμβριο του 2008 τοποθετήθηκε Διευθυντής της Α΄ Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά μέχρι το Μάρτιο του 2010 που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Τον Μάρτιο του 2011 με τον βαθμό του Ταξιάρχου ανέλαβε ως Διευθυντής τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών μέχρι την 16/7/2012 που προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών και γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.
Την περίοδο 1986 - 1987 φοίτησε σε σχολεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αγγλίας. Μετά την επιτυχή αποφοίτησή του εργάστηκε στη Scotland Yard στο Λονδίνο από όπου επέστρεψε τον Ιούλιο του 1987.
Έχει φοιτήσει – εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί σε διάφορα σχολεία Ευρωπαϊκών χωρών και Πολιτειών των Η.Π.Α. σε θέματα Ασφάλειας και διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών.
Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια αναλύοντας τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών αλλά και σε ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή Αστυνομικών Ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων από το 2001 εκπαίδευσε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, Ειδικών υπηρεσιών του Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος σε θέματα Ασφάλειας Εγκαταστάσεων και κτιρίων, ενώ συμμετείχε ενεργά στην σύνταξη μνημονίων ενεργειών αλλά και ασκήσεων, όπου κατά την εφαρμογή τους, του ανατέθηκαν καθήκοντα παρατηρητή – κριτή.

Ως Αξιωματικός έχει διατελέσει καθηγητής της Σχολής Αξιωματικών, Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας σε θέματα Ασφάλειας Αεροδρομίων.

Για την υπηρεσιακή του απόδοση του έχουν απονεμηθεί ηθικές αμοιβές, παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας.

Είναι έγγαμος και έχει ένα γιό.


http://www.cyclades24.gr/kiklades/astynomika/3960-poios-einai-o-neos-astynomikos-dnths

Δεν υπάρχουν σχόλια: