slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Παράσταση είναι, θα περάσει...»

Κατερίνα Γαβαλά
Σήμερα  Δευτέρα 27 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Νάξου "Ιάκωβος Καμπανέλλης" στις 9:00 το βράδυ. Συνεχίζετε η θεατρική παράσταση από την Ομάδα Θεάτρου Φ.Α.Κ.Α. με τίτλο: "Παράσταση είναι... θα περάσει".
Χτες η θεατρική παράσταση:  «Παράσταση είναι … θα περάσει» με την Κατερίνα Γαβαλά, στις 21:00, ανέβηκε  στο  Ανδρονίκειο  Πολιτιστικό  Κέντρο  Δαμαριώνα

Ενα ζευγάρι χαμένο σε δαιδαλώδη δωμάτια, ένας χαζούλης δολοφόνος με μαχαίρι, ένας ντετέκτιβ-σαΐνης που τον εξουδετερώνει τελικά. Οι ηθοποιοί υποκλίνονται, το κοινό τους χειροκροτεί αλλά δεν φεύγει, παραμένει στα καθίσματα. Εχουν περάσει μόλις πέντε λεπτά. Κάτι πρέπει να γίνει. Κι η παράσταση... αρχίζει.
Θέατρο εν θεάτρω. Παρωδία κλασικών έργων. Απόψε αυτοσχεδιάζουμε, απόψε τα κάνουμε μούσκεμα. Παράδειγμα; Οι «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ ερμηνευμένες από άντρες ως... αδελφές ψυχές που ονειρεύονται να φύγουν όχι στη Μόσχα αλλά στη Μύκονο! Μια νέα ομάδα μόλις δύο χρόνων, η «Φάκα», φέρνει έναν φρέσκο σατιρικό αέρα με το πρωτόλειο αλλά έξυπνο έργο του ηθοποιού Μπάμπη Βρακά «Παράσταση είναι, θα περάσει...» στο «Θέατρο Ημέρας» στους Αμπελοκήπους.
Προσπαθώντας να γεμίσουν τον χρόνο της παράστασης, οι ηθοποιοί κάνουν σαλάτα τις οδηγίες του πηγαινοερχόμενου κι αγχωμένου σκηνοθέτη τους, που τους παρακινεί να παίξουν Ιψεν («Το κουκλόσπιτο»), Τσέχοφ («Οι τρεις αδελφές»), Σαίξπηρ και αρχαία ελληνική τραγωδία. Και γίνεται το έλα να δεις με τα μπερδέματα, τις γκάφες, τις πολλαπλές κι αλλοπρόσαλλες ερμηνείες τους. Έως και γυναίκα θεατή διαλέγουν από κάτω να έρθει να τους βοηθήσει παίζοντας έναν ιψενικό ρόλο αφού δεν έχουν άλλη ηθοποιό για να τον ερμηνεύσει!

Ο Μπάμπης Βρακάς μ' αυτή την παιγνιώδη, τολμηρή αλλά όχι χυδαία σάτιρα των κλασικών συγγραφέων, με την ευρηματική «χύμα» και γοργή σκηνοθεσία του σε μπουρλέσκ ρυθμούς, όπως και με τους ποικίλους ρόλους του επί σκηνής, προοιωνίζεται μια ελπιδοφόρα διαδρομή στο θέατρο.
Ο Γαβρίλος Καμμάς διαθέτει λαμπερή αστεία φάτσα που «γράφει» επί σκηνής, όπως και ιδιαίτερο κωμικό ταλέντο με τις μεταμφιέσεις και το παίξιμό του. Αρκετά καλοί στις μεταμορφώσεις τους και στις γκάφες τους οι Κατερίνα Γαβαλλά, Δημήτρης Δρακόπουλος και ο Γιάννης Τοσουνίδης ως φευγάτος και ψωνισμένος σκηνοθέτης. Μια... «Φάκα» που αξίζει να πέσετε μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: