slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέα στοιχεία - σοκ για την φοροδιαφυγή

[Ο ηλίθιος βέβαια θα πει καλά κάνουν και δεν κόβουν αποδείξεις... ώστε να μπορεί να γκρινιάζει για τα χαράτσια]

Απτόητοι φαίνεται ότι συνέχισαν το "πάρτυ" της φοροδιαφυγής μη κόβοντας αποδείξεις οι επιχειρηματίες πολλών τουριστικών περιοχών της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι το ΣΔΟΕ είχε προαναγγείλει εντατικοποίηση των ελέγχων.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από τους τελευταίους ελέγχους που έγιναν το τριήμερο από 27 έως 30 Ιουλίου. Συγκεκριμένα έγιναν 642 έλεγχοι και βρέθηκαν 367 παραβάτες και διαπιστώθηκαν ...
3.256 παραβάσεις.

Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,2% δηλαδή 6 στους 10 επιχειρηματίες συνέχισαν να μην κόβουν αποδείξεις.

Πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή στους τελευταίους αυτούς ελέγχους αναδείχθηκαν οι επιχειρηματίες της Ρόδου με το ποσοστό να ξεπερνάει το 85%. Στην Εύβοια το ποσοστό φθάνει το 80%, όσο και στην Τζιά ενώ στα Χανιά ανέρχεται στο 77,8% και στην Κω το 74,1%.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για να διαπιστωθεί τόσο εάν κόβονται αποδείξεις όσο και για το εάν ο ΦΠΑ που εισπράττεται αποδίδεται στην εφορία και για το εάν οι επιχειρηματίες συμπεριέλαβαν τα ακαθάριστα έσοδα και τα κέρδη τους στην φορολογική τους δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: