slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΒΑΣΗ

ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Η ΔΙΑΝΟΜΗ 81.200 ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ 5,5 ΕΚ.ΕΥΡΩ)

Η επανασύσταση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, θέτει τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού μας σε οργανωμένη βάση. Η απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη για την εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού "Τουρισμός για όλους" του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ το οποίο θα ισχύσει από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάιο του 2013,αποτελεί το πρώτο μεγάλο θετικό βήμα  καθώς θα διατεθούν 81.200 δελτία με προϋπολογισμό 5,5 εκ ευρώ. Η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα δώσει τη δυνατότητα σε οικονομικά ασθενέστερες πληθυσμιακές ομάδες να κάνουν διακοπές και θα στηρίξει τον εσωτερικό Τουρισμό και τις τοπικές επιχειρήσεις.
 Αξίζει να σημειωθεί οτι μέσα στις επόμενες δέκα εβδομάδες προγραμματίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού η υλοποίηση επτά δράσεων με στόχο την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος του Τουρισμού. Θα υπάρχει προβολή της χώρας μας στις βασικές τουριστικές αγορές του εξωτερικού (Β.Αμερική , Ρωσία, Κίνα, Αγγλία, Σκανδιναβία κλπ). 
Στους άμεσους στόχους του Υπουργείου είναι η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και εντός των προσεχών μηνών θα κατατεθεί στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του τουριστικού κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: