slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταγγέλλει όργιο παρανομιών στην Κίμωλο. Υποψήφιος βουλευτής ζητά την παραίτηση του δημάρχου και υπαλλήλου που ήταν κι αυτός υποψήφιος

Την παραίτηση του δημάρχου Κιμώλου (Γεράσιμος Μαγκανιώτης), αλλά και την αντικατάσταση υπαλλήλου (Πέτρος Ηλιάκης) που biologikos_katharismosεργάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου και είναι εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, ζητά με καταγγελία του, ο Νίκος Λογοθέτης, που με τη σειρά του ήταν υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Κυκλάδων.
Η ενδιαφέρουσα αυτή υπόθεση, βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά από μία ακόμη καταγγελία που έστειλε ο κ. Λογοθέτης προς πάσα κατεύθυνση και αφορά την πλημμελή λειτουργία του ΒΙΟΚΑ (Βιολογικός Καθαρισμός) Κιμώλου και την παράνομη- όπως ο ίδιος υποστηρίζει- κατασκευή του έργου «Υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης και επεξεργασίας λυμάτων» από την οποία – κατά τα καταγγελλόμενα - υπήρξε διασπάθιση και αρπαγή δημοσίου χρήματος.
Ο κ. Λογοθέτης, ο οποίος έχει κάνει 8ετή αγώνα με....
αναφορές και καταγγελίες για το θέμα, υποστηρίζει ότι υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, για τη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων έχουν επιβεβαιώσει σωρεία παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας κι έχουν επιβληθεί πρόστιμα στο Δήμο.
Τονίζει επίσης, ότι ο δήμαρχος και το Τμήμα Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος έχει δώσει εντολή οικονομικής έρευνας για τις υπέρογκες δαπάνες και τις ημιτελείς κατασκευές του ΒΙΟΚΑ, προς το Ελεγκτικό Συνέδριο Σύρου.
ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΠΑΓΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
logothethsΚαταγγέλλει ακόμη, ότι το έργο κατασκευής αγωγού διάθεσης λυμάτων είναι παράνομο και έχει στόχο την αρπαγή αλλά και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι ο αγωγός περνάει αυθαίρετα μέσα από έκταση της οποίας είναι ιδιοκτήτης, ενώ η νομοθεσία ορίζει την εξέταση άλλων συντομότερων οδεύσεων για να εξασφαλιστεί και οικονομικότερο κόστος του έργου. Ο κ. Λογοθέτης ισχυρίζεται ότι ο Δήμος και το ΤΤΕ Μήλου επιμένουν στην ίδια παράνομη όδευση μέσα από την ιδιοκτησία του, διότι είναι η μεγαλύτερη χερσαία όδευση (1000 μέτρα) και τους εξυπηρετεί για να δικαιολογήσουν την αρπαγή του 1,5 εκ. ευρώ. Επισημαίνει ακόμη, ότι το έργο έχει απενταχθεί και ακυρωθεί τέσσερις φορές λόγω παρανομιών και παρατυπιών κατά την εκτέλεσή του.
Κατηγορεί το δήμαρχο και το ΤΤΕ Μήλου ότι αγνοούν προκλητικά τις εντολές του εισαγγελέα και των κρατικών υπηρεσιών, αποκρύπτοντας και παρερμηνεύοντας σκανδαλωδώς την πραγματικότητα και τους νόμους, προκειμένου να καλύψουν την ανικανότητά τους ως δημόσιοι λειτουργοί, αλλά και όσους εμπλέκονται στο περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα.
Ο κ. Λογοθέτης καθιστά υπόλογους όσους έχουν εμπλακεί με το «σκανδαλώδες», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, «περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα», και ζητά να επέμβει εκ νέου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και ο εισαγγελέας Σύρου.
Ζητά επίσης από τον περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτη Χατζημιχάλη να σταματήσουν με άμεσες ενέργειες όσους εμπλέκονται με την υπόθεση, καθώς και τις παρανομίες που έχουν διαπραχθεί τόσο για την εγκατάσταση του ΒΙΟΚΑ, όσο και για το έργο κατασκευής του χερσαίου υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης λυμάτων.
ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Ο κ. Λογοθέτης, κατηγορεί το δήμαρχο Γεράσιμο Μαγκανιώτη ότι «ψεύδεται ασύστολα δημοσίως αποδεικνύοντας τη δειλία και την ευθυνοφοβία του και δεν έχει το θάρρος να πει την αλήθεια στους συμπατριώτες του». Ζητά δε, την παραίτησή του από το αξίωμα του δημάρχου για το καλό του νησιού.
Επιπλέον ζητά την αντικατάσταση των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου, Τμήμα Τεχνικών Έργων, Πέτρου Ηλιάκη (ο οποίος είναι εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές) και της συζύγου του Θ. Μπαληκτσή για την άμεση εμπλοκή τους στην υπόθεση, αλλά και για την «αποδεδειγμένη ανικανότητά τους να διαχειριστούν το δημόσιο συμφέρον». 
 http://www.cyclades24.gr/kiklades/reportaz/3796-orgio-paranomion-sthn-kimolo

Δεν υπάρχουν σχόλια: