slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αργυρώ Λιβανίου - Καραμπέτσου δημοτική σύμβουλος Σερίφου :αν η η Πολιτεία δεν ανακουφίσει την Σέριφο από 1.400 κατοίκους που είχε στην απογραφή, πιθανώς στην επόμενη, να έχει 300”.

Καυτηριάζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σερίφου η δημοτική σύμβουλος Αργυρώ Λιβανίου - Καραμπέτσου
Έξι ημέρες διαμονής για 1 ώρα συνεδρίαση Την εξαιρετικά περιορισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σερίφου με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, Σύρο, στηλιτεύει η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας του δήμου Σερίφου, Αργυρώ Λιβανίου – Καραμπέτσου.
Η κ. Καραμπέτσου μέσω της “Κοινής Γνώμης” εκφράζει τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Σερίφου, ορμώμενη από τις “φουρτούνες” που η ίδια συνάντησε προκειμένου να βρεθεί στη Σύρο και να παραστεί στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, στο οποίο είναι τακτικό μέλος για το θέμα της πεζοδρόμησης.
Δεν εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Συγκεκριμένα, η ίδια, αναφέρει χαρακτηριστικά πως “Το ....
μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε στη Σέριφο είναι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, οι οποίες το χειμώνα δεν καλύπτονται πλήρως και πλέον από φέτος, έχοντας γίνει κοινοπραξία δυτικών Κυκλάδων έχουν μονοπωλήσει τη γραμμή και κατά το δοκούν βάζουν τα δρομολόγια. Άλλα πλοία βάζουν στη γραμμή “Πειραιάς – Σίφνος – Μήλος” αφήνοντας εκτός τη Σέριφο και άλλοτε συμπεριλαμβάνουν και τη Σέριφο, όμως ακατάλληλες ώρες και βέβαια πολύ λίγες φορές την εβδομάδα. Άρα, εμείς δεν εξυπηρετούμεθα”.
Επιπρόσθετα, για το θέμα της θαλάσσιας σύνδεσης με τη Σύρο προσθέτει, “Όσον αφορά τη σύνδεσή μας με το κέντρο των Κυκλάδων, το πλοίο που έχουμε, “πιάνει” πάρα πολλά λιμάνια το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε. Για παράδειγμα χθες ήρθαμε από τη Σέριφο για τη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου – που κράτησε μία ώρα - και κάναμε έξι ώρες για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Από τις 07.20 φτάσαμε 2 παρά και για να επιστρέψουμε στη Σέριφο, θα ταξιδέψουμε την Κυριακή. Θα παραμείνουμε στη Σύρο δηλαδή για πέντε ημέρες. Αυτό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και πρέπει να λυθεί. Να υπάρχει συχνότερη σύνδεση προς το κέντρο. Από και προς τη Σύρο”.
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της, η κ. Καραμπέτσου, σχολίασε ότι “Γενικά η Πολιτεία θα πρέπει να σκεφτεί πιο ώριμα το θέμα των νησιών που ανήκουν στο σύμπλεγμα των μικρών Κυκλάδων, κάτω των 1.000 κατοίκων, διότι αν η Σέριφος δεν ανακουφιστεί, από 1.400 κατοίκους που είχε στην απογραφή, πιθανώς στην επόμενη, να έχει 300”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: