slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στους δρόμους επιστρέφουν 1.500 ένστολο προσωπικό

Με το μεταναστευτικό και τις παράνομες εισροές λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, να αποτελούν το κύριο ζήτημα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και από την άλλη πλευρά τους Ευρωπαίους να ...ζητούν άμεση λύση του προβλήματος, ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μάξιμο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός, ανέφερε, ότι άμεσα θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης 1500 άτομα θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση, ένστολο προσωπικό το οποίο μέχρι σήμερα είχαν διατεθεί σε φύλαξης κινητών και ακίνητων στόχων, ενώ άλλοι 1881Συνοριακοί φύλακες, οι οποίοι απασχολούνταν σε άλλες υπηρεσίες, προωθούνται στις υπηρεσίες του αρχικά είχαν διατεθεί της Συνοριακής Φύλαξης. Το επιχειρησιακό σχέδιο και το οργανόγραμμα της δίαθεσής τους, θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Δείτε το βίντεο από το MEGA


Η συνάντηση ωστόσο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιείται, λίγες ώρες μετά την απόφαση- διαταγή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, με την οποία εντός δύο ημερών- μέχρι τις 02/08- θα πρέπει να παρουσιαστούν σε υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης, προς ενίσχυση των Δυνάμεων, και τη θωράκιση των συνόρων.  

Τι καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Με καταγγελία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, περιγράφει με χαρακτηριστική φράση την κατάσταση που επικρατεί «Από αύριο η Ελλάδα προετοιμάζεται για να γίνει Καμπούλ». Όπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους, επανειλημμένα έχουν ζητήσει προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων οι οποίοι θα ενισχύσουν τα σύνορα, κάτι που μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει.
Στο οργανόγραμμα του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, βάση του οποίου γίνονται οι μετακινήσεις και τοποθετήσεις του Προσωπικού, εμφανίζει ως υπηρετούντες στη Συνοριακή Φύλαξη, 4500άτομα. Τελευταία πρόσληψη για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, είχε γίνει το 2002(!) με τη πρόσληψη και διάθεση μόνο στην Αττική, 450συνοριοφυλάκων.
Βάση του Νομοσχεδίου 3686/2008, οι Συνοριοφύλακες μετά από 8έτη σε Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, προβλέπεται να παραμένουν σε αυτές για 5ακόμα έτη, λόγω και της ειδικής εκπαίδευσης που έχουν λάβει για θέματα αλλοδαπών και λαθρομετανάστευσης, κάτι που όμως εξαιτίας και των αυξημένων Υπηρεσιακών αναγκών της ΕΛΑΣ, δεν εφαρμόζεται, με τους ίδιους να έχουν μετακινηθεί και σε άλλες υπηρεσίες( Τροχαίας Ασφάλειας κλπ.) αποδυναμώνοντας ουσιαστικά την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης.  
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, « ..η λαθρομετανάστευση αγγίζει το 600% αύξησης από τότε παραμένουμε όχι όσοι προσληφθήκαμε αλλά κατά 50% τουλάχιστον λιγότεροι χωρίς αυτό να νοιάζει κανέναν. Για ακόμη μία φορά όμως δυστυχώς κάθε απομονωμένο μέτρο όταν δεν συνδυάζεται με μια δέσμη ενεργειών είναι καταδικασμένο να αποτύχει. (..)
Όλα αυτά δείχνουν προχειρότητα, παραπληροφόρηση και έναν επιχειρησιακό ιστό που αποτυπώνεται μόνο στα χαρτιά και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή του Αρχηγείου, ελήφθη ύστερα από αναφορές που έχουν φτάσει και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για μεγάλες εισροές κύματος μεταναστών από την εμπόλεμη Συρία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρελάς, «καλούμαστε να σηκώσουμε το λαθρομεταναστευτικό», ενώ τονίζει ότι η θωράκιση των συνόρων και οι εντατικοί έλεγχοι στην ενδοχώρα, και η δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας, είναι μόνο αναφορές και «πυροτεχνήματα», αφού όπως παραθέτουν στην ανακοίνωσή τους, «ο λαθρομετανάστης που εισέρχεται έχει την δυνατότητα να κινείται ελεύθερα στη Χώρα και μάλιστα με την βοήθεια της Αστυνομίας που του χορηγεί υπηρεσιακό σημείωμα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα προτρέψει και τους συμπατριώτες του να ταξιδέψουν για τη «γη της επαγγελίας». Και έτσι μόλις φτάσουν στην χώρα, οι 2500 αστυνομικοί θα συνδράμουν να βοηθήσουν στην καταγραφή τους , την ταυτοποίησή τους και στην επίδοση του περίφημου υπηρεσιακού σημειώματος που θα τους νομιμοποιεί και θα τους οδηγήσει ελεύθερα πλέον στην Αθήνα. Ως αποτέλεσμα τελικά, θα βρεθούν οι 2000 αστυνομικοί στον Έβρο και όλοι οι λαθρομετανάστες στην Αθήνα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: