slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΝΔ ΒΡΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ

Τις ζημιές που υπέστησαν οι ομολογιούχοι - φυσικά πρόσωπα φαίνεται πως βρήκε τρόπο να καλύψει η ΝΔ. Μία λύση που βασίζεται στο ότι η τρέχουσα τιμή των ομολόγων , μετα το PSI , είναι εξαιρετικά χαμηλή. Την φορμουλα αυτή μάλιστα στην Λεωφόρο Συγγρού δεσμεύονται να την προωθήσουν μετά την 17η Ιουνίου. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη:
«Η Νέα Δημοκρατία, ακόμη και πριν ξεκινήσει η διαδικασία αναδιάρθρωση
ς του Ελληνικού χρέους, εντός και εκτός Βουλής, είχε υποστηρίξει την ανάγκη αρχικά εξαίρεσης και μεταγενέστερα αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι - φυσικά πρόσωπα.
Σήμερα μια τέτοια λύση φαίνεται εφικτή.
Έχει συζητηθεί με τους εκπροσώπους των ομολογιούχων. Προωθείται από τον ΟΔΔΗΧ και έχει και τη θετική γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Βιώσιμη λύση η οποία βασίζεται στο ότι η τρέχουσα τιμή των νέων ομολόγων που εκδόθηκαν για τις ανάγκες εφαρμογής του PSI είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Και προκύπτει από την ανταλλαγή των νέων ομολόγων αλλά και των ομολόγων του EFSF που κατέχουν μετά το PSI τα φυσικά πρόσωπα, με νέα πενταετούς διάρκειας ομόλογα.
Με τη σχετική πρόταση καλύπτονται όλες οι προϋποθέσεις.
- Δεν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ μειώνεται το δημόσιο χρέος, ειδικά εάν υλοποιηθεί η πρόταση και από τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Δίδεται διέξοδος στους ιδιώτες ομολογιούχους.
- Αποκαθίσταται η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία του Κράτους.
- Δημιουργείται ασφάλεια για ανάλογες επενδύσεις στο άμεσο μέλλον, συντελώντας στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να προωθήσει άμεσα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου τη συγκεκριμένη πρόταση για την αποκατάσταση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: