slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το κόμμα του κ. Καμμένου θέλει την έδρα της Περιφέρειας στη Ρόδο


Κυρίαρχο στοιχείο της προεκλογικής της εκστρατείας, έκανε την μεταφορά της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την Σύρο στη Ρόδο, η υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων του κυρίου Καμμένου στα Δωδεκάνησα, κυρία Τσαμπίκα Ιατρίδου.
Μιλώντας για «προδοσία» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου που παρέδωσαν αμαχητί την έδρα της Περιφέρειας στις Κυκλάδες, η κυρία Ιατρίδου έχει θέσει αρκετές φορές το ζήτημα της μεταφοράς της έδρας στην Ρόδο. Η στάση αυτή της κυρίας Ιατρίδου που προφανώς έχει την έγκριση του κυρίου Καμμένου, αποτελεί ωμή πολιτική πρόκληση για την Σύρο, τις Κυκλάδες και το σύνολο των πολιτών της.....
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε την Περιφέρεια το 1985 ως αποκεντρωμένη διοικητική μονάδα του κράτους, καθόρισε με νόμο ως έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου την Σύρο. Το ίδιο έπραξε και το 2010 όταν με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ορίσθηκε ως έδρα της αιρετής πλέον Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η Σύρος.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε αυτή την επιλογή αγνοώντας την πολιτική ζημιά που θα υφίστατο στα Δωδεκάνησα. Επέδειξε πολιτική συνέπεια και γενναιότητα σε αντίθεση με τον καιροσκοπισμό και την μικροπολιτική συμπεριφορά άλλων πολιτικών δυνάμεων.
Σήμερα,  και ενώ το θέμα της έδρας έχει κλείσει οριστικά, η υποψήφια Βουλευτής  του κυρίου Καμμένου από τα Δωδεκάνησα, το επαναφέρει με ένταση και προκλητικότητα διχάζοντας τους πολίτες της περιφέρειάς μας στο βωμό του μικροκομματικού οφέλους.
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και κανείς δεν μπορεί να πατάει σε δυο βάρκες εξαπατώντας ταυτόχρονα Κυκλαδίτες και Δωδεκανήσιους, θα πρέπει το κόμμα του κυρίου Καμμένου να πάρει θέση. Να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θέτει θέμα μεταφοράς της έδρας και ότι αναγνωρίζει τη Σύρο  ως έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για σήμερα και για το μέλλον.
Μέχρι τότε ο κύριος Καμμένος και οι εκπρόσωποι του θα παραμένουν έκθετοι στην συνείδηση των Συριανών και των Κυκλαδιτών.

Ν. Ε ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: