slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση:Η επαρχία δείχνει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η Αττική



Προβάδισμα της ΝΔ στην επαρχία και αντίστοιχο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική δείχνει η δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA. Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου με βάση την περιφέρεια, η ΝΔ προηγείται στην επαρχία με 27,6% έναντι 23,7%, ενώ στο Λεκανοπέδιο προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,5% έναντι 22,7% της ΝΔ.Πολύ υψηλότερο ποσοστό στην επαρχία καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, αφού στην επαρχία συγκεντρώνει 14,7%, ενώ στην .....
Αττική 7,9%.
Κερδισμένη και στις γυναίκες βγαίνει η ΝΔ, αφού στην πρόθεση ψήφου με βάση το φύλο, προηγείται με 27,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 24,1%. Σχεδόν ίδια είναι τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων στο ανδρικό φύλο αφού η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,4%. Μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά που συγκεντρώνει από ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου στους άνδρες, ενώ το ίδιο ισχύει για τους Ανεξάρτητους Έλληνς αλλά και τη Χρυσή Αυγή.


Στην πρόθεση ψήφου με βάση την ηλικία, φαίνεται ότι η ΝΔ καταγράφει μεγάλο προβάδισμα στις ηλικίες άνω των 55 ετών, αφού συγκεντρώνει 37,5% έναντι μόλις 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίστροφα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά πολύ στις ηλικίες έως 55 ετών, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 29,4% στην πρόθεση ψήφου με βάση την ηλικία, ενώ η ΝΔ 16,8%. Ανεβασμένο στις ηλικίες άνω των 55 ετών είναι και το ΠΑΣΟΚ με 17,4%.


Τέλος, στην πρόθεση ψήφου με βάση την απασχόληση,  φαίνεται ότι η ΝΔ έχει μεγάλο προβάδισμα στον μη ενεργό πληθυσμό (37,3%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ  στους απασχολούμενους (31,9%) και τους ανέργους (34,1%).


Σημειώνεται ότι στη γενική πρόθεση ψήφου της Marc για τον ALPHA τα αποτελέσματα έχουν ως εξής. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: