slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

Χαράλαμπος ΚόκκινοςΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ
-ΟΤΙ  Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΡΗΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ
ΚΑΙ - ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Στις συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις και ερωτήσεις για την μειωμένη ενίσχυση των ΜμΕ μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, η περιφερειακή αρχή απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά και επιδιώκει να ¨ευλογήσει τα γένια της¨.
Επανέρχομαι λοιπόν και ρωτώ:


Υπάρχουν 14,5 δις αναξιοποίητα σε εθνικό επίπεδο από τους πόρους του ΕΣΠΑ (2007-2013);
Την περίοδο 2009-2012 ήταν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του σε νευραλγικά υπουργεία για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ; Επομένως απέτυχαν στο έργο τους.
Επειδή ο κος Μαχαιρίδης επαίρεται ότι το πρόγραμμα των 280 εκ. ευρώ είναι ¨οδηγός στην κούρσα της απορρόφησης¨ , έχει αντιληφθεί ότι το 40% του προγράμματος έχει καλυφθεί από ¨έργα γέφυρες¨ του Γ΄ΚΠΣ ,από μεταφορά δαπανών για τον αναπτυξιακό και επενδυτικό νόμο εθνικών πόρων της περιόδου 2007-2009 και μέρος του ΕΠ. ΚΡΗΡΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ το χειρίστηκαν ερήμην μας τα υπουργεία;
Γιατί το ανωτέρω πρόγραμμα που είχε προσδιορισθεί στα 350 εκ. ευρώ αρχικά  στη συνέχεια μειώθηκε στα 280 εκ. ευρώ;
Από τα 400 % της υπερδέσμευσης , πόσα χρήματα μπήκαν ¨ζεστά¨ στην αγορά; Μήπως μιλάμε για λογιστικά ¨τρικ¨ ή τη γλώσσα των αριθμών;
Ο κος Μαχαιρίδης ισχυρίζεται ότι με προσωπική του παρέμβαση αυξήθηκε ο νέος κύκλος προκήρυξης για την ενίσχυση των ΜμΕ σε 15εκ. ευρώ αντί των 9εκ. ευρώ που είχε προταθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Του υπενθυμίζω οτι ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν να ανέλθει σε 29 εκ. ευρώ και η πίεση που ασκήθηκε από τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου περιόρισε την μείωση του προϋπολογισμού στα 15 εκ. ευρώ. Ας μιλάμε λοιπόν ουσιαστικά και ας μην επιδιώκει η Περιφερειακή Αρχή , με επικοινωνιακά και λογιστικά τρικ να κρύψει την πραγματικότητα.
Τους υπενθυμίζουμε ότι η επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται και η ανεργία καλπάζει και ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.
Χαράλαμπος Κόκκινος


Δεν υπάρχουν σχόλια: