slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΥΔΑΠ

Συνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με ΕΥΔΑΠ για θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης

Διεξοδική συζήτηση με τον σύμβουλος διοίκησης, Άκη Χαϊδάκη και στελέχη της ΕΥΔΑΠ Νήσων είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης, Τζώρτζης Μακρυωνίτης, με επίκεντρο τη συνεργασία σε θέματα ύδρευσης και....
αποχέτευσης στο Νότιο Αιγαίο.

Η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίου – συνεργασίας με δήμους, κυρίως των μικρών νησιών, για τη δυνατότητα ανάληψης διαχείρισης του συνόλου των έργων που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ αναφορικά  με τα έργα των Αφαλατώσεων και τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας το στενό χρονικό πλαίσιο.

Επιπλέον, ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε να εξεταστεί από την ΕΥΔΑΠ η δυνατότητα, σε συνεργασία με την ΕΓΝΑΤΙΑ, να υποστηρίξει την ωρίμανση των μελετών αφαλάτωσης σε νησιά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόταση για μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΕΥΔΑΠ για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών  στους τομείς αρμοδιότητας της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

από Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: