slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΜΕ Γραμματεία Νάξου « Όλοι η Ελλάδα μια Χαλυβουργία»

Η γραμματεία Νάξου του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, εργάτες και εργάτριες, αγρότες, συνταξιούχους, νέους που συμμετείχαν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση  στην παραλία της Νάξου.

Με κεντρικό σύνθημα « Όλοι η Ελλάδα μια Χαλυβουργία» ο Δημήτρης Κορρές μέλος της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ,  κάλεσε τον κόσμο να πετάξει από πάνω του τον φόβο και τη μοιρολατρία, να κλείσουν τα αφτιά στα ψεύτικα διλλήματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν  στο λαό τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου.
  Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε, το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους νεκρούς της τάξης μας. Στους νεκρούς του Σικάγο, του Μάη του ’36, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Το οφείλουμε στα παιδιά μας για να μπορούμε να τα κοιτάμε με περηφάνια στα μάτια, λέγοντας τους ότι δεν γονατίσαμε, δεν τα προδώσαμε.
Το ΠΑΜΕ προειδοποίησε πως η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθύνει, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε διάφορα καπιταλιστικά κράτη, σε διαφορετικά ιμπεριαλιστικά κέντρα οξύνονται, και πως στον αγώνα των μονοπωλίων για κυριαρχία οι λαοί της Ευρώπης θα πληρώσουν πολλά περισσότερα.
Και κάλεσε τον κόσμο σε αυτές τις εκλογές  να ισχυροποιήσει το κόμμα που  εδώ και πολλά χρόνια του είπε ότι έρχεται καπιταλιστική κρίση, που ανέδειξε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, όταν τα άλλα κόμματα λένε ότι πρόκειται για «κρίση χρέους» ή ότι η κρίση οφείλεται σε κάποιους διεφθαρμένους του πολιτικού συστήματος. Είναι κρίση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και αλλού.
Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ έδωσε αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμος και τους τόπους δουλειάς ώστε να βάλουμε φρένο στη νέα αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται μετά τις εκλογές.

ΠΑΜΕ
Γραμματεία Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: