slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυγή: "Αφαιρέσαμε τη σημαία της ΚΟΕ γιατί θέλαμε να πανηγυρίσουμε κρυφοκομμουνιστικά"

Απάντηση της εφημερίδας ΑΥΓΗ (του ΣΥΡΙΖΑ) για το μοντάζ με την αφαίρεση της σημαίας της Κ.Ο.Ε. από τα επινίκια, μετά το αποτέλεσμα (δες εδώ τι γράψαμε πριν μια βδομάδα)
"Σχολιάζεται, μαθαίνουμε, σε μπλογκ και στο φέισμπουκ η φωτογραφία που βάλαμε στο επινίκιο πρωτοσέλιδο της "Αυγής", στο φύλλο της Δευτέρας. Αυτό που μας λένε είναι πως απαλείψαμε το σήμα της ΚΟΕ από τη σημαία που είναι σε πρώτο πλάνο και ότι......
αυτά έκανε ο Στάλιν. Επικαλούνται μάλιστα την "ορίτζιναλ φωτογραφία" που έχουμε αναρτήσει στη δικτυακή έκδοση. Νομίζουμε ότι διάφοροι φίλοι και σύντροφοι μας κρίνουν με υπερβολική αυστηρότητα, αν όχι κακοπιστία.

Όντως "πειράξαμε" τη φωτογραφία. Δεν βάλαμε μία με τη σημαία του Συνασπισμου, ή έστω μία με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, παρ' ότι είχαμε τέτοιες, ούτε βάψαμε τη σημαία της ΚΟΕ με τα χρώματα του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την περίπτωση θα ήμασταν όντως εκτεθειμένοι σε κριτική. Μάλιστα θα τη χαιρετίζαμε, ιδίως αν προερχόταν ως αυτοκριτική από πρώην σταλινικούς.

Σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαμε να έχουμε επιλέξει μια άλλη φωτογραφία, αλλά η συγκεκριμένη μάς φάνηκε πιο ενδιαφέρουσα ως σύνθεση, επειδή έφερνε σε πρώτο πλάνο όχι το πρόσωπο του "αρχηγού - νικητή" Τσίπρα, αλλά πρόβαλε την κόκκινη σημαία, τη νίκη των ιδεών της Αριστεράς, τη συλλογική μας επιτυχία. Και πιο πολύ αυτό που όλους μάς ενώνει: το πρόταγμα ενότητας της Αριστεράς."

http://taxalia.blogspot.com/2012/05/blog-post_2127.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: