slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη των παλαιμάχων της ΑΕΚ στο ΤΕΕ ειδικής αγωγής στο Φιλώτι της Νάξου

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στο Φιλώτι της Νάξου:
Σύσσωμη η ομάδα των παλαίμαχων παικτών της ΑΕΚ, επισκέφθηκε μετά τις 12 μμ το σχολικό συγκρότημα του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Νάξου, όπου συστεγάζεται το ΤΕΕ, ανταποκρινόμενη άμεσα στην πρόσκληση της Διεύθυνσης και της κοινωνικής υπηρεσίας του σχολείου, προκειμένου να συναντήσει τους μαθητές, να γνωριστεί και να....
συνομιλήσει μαζί τους.
Η εν λόγω συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια κοινωνικών και παιδαγωγικών  δράσεων για τους  μαθητές του σχολείου ,με αφορμή την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος ,προκειμένου τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και να ενημερωθούν για τη φύση και τις συνθήκες κάθε επαγγέλματος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, οι μαθητές είχαν τη -σπάνια ομολογουμένως- ευκαιρία να συνευρεθούν με ινδάλματα πολλών δεκαετιών στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου-μεταξύ των οποίων οι :Παπαϊωάννου,Αρδίζογλου,Βλάχος,Καραγκιοζόπουλος,Σεβαστόπουλος,Τόσκας,Σεραφείδης και πολλοί άλλοι- να συστηθούν ,να εξοικειωθούν και να αναπτύξουν προσωπική σχέση μαζί τους, αποκομίζοντας όχι μονάχα γνώσεις περί του αθλήματος αλλά και  πολλαπλά βιωματικά οφέλη.
Έτσι, στο αμφιθέατρο του σχολείου, η Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου υποδέχθηκαν με έκδηλο ενθουσιασμό τους διεθνείς άσσους της Ένωσης, δράττοντας την ευκαιρία να συζητήσουν επί ώρα μαζί τους, σε κλίμα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό.
Εξίσου ζεστή άλλωστε ήταν και η φιλοξενία που επιφυλάχθηκε για τους πασίγνωστους αθλητές, καθώς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά ναξιακά γλυκίσματα και ηδύποτο κίτρο Νάξου, τα οποία τους προσφέρθηκαν από τους μαθητές.
Και καθώς βέβαια τα νέα για την επίσκεψη των ποδοσφαιριστών κυκλοφόρησαν αστραπιαία στην αυλή του σχολείου, το αμφιθέατρο δεν άργησε να κατακλυστεί  από την παρουσία και των υπολοίπων μαθητών του σχολικού συγκροτήματος, οι οποίοι έδειξαν να ενθουσιάζονται εξίσου από την ανέλπιστη επίσκεψη των διάσημων αθλητών.
Χαμόγελα ενθουσιασμού, επιφωνήματα χαράς, επευφημίες, εναγκαλισμοί, πηγαδάκια μεταξύ μαθητών,αθλητών,εκπαιδευτικών,απορίες,συμβουλές,προτάσεις,σχόλια,φωτογραφικά στιγμιότυπα, συνέθεσαν ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό στο αμφιθέατρο, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πίστη, των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής ,στη δύναμη της θετικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων.
Εκτός όμως από τα μονάκριβα δώρα της καρδιάς, που γεννά το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, και που με γενναιοδωρία οι παλαίμαχοι παίκτες πρόσφεραν στους μαθητές, οι ίδιοι δεν παρέλειψαν πριν αποχωρήσουν από το σχολείο  να χαρίσουν στα παιδιά του ΤΕΕ τις επίσημες αυθεντικές εμφανίσεις της ΑΕΚ, αλλά και cd με αφιερώματα στους αγώνες τους, ημερολόγια ,κομπολόγια, καθώς και υπογεγραμμένες  βιογραφίες των πάλαι ποτέ  άσων της Ένωσης.
Για αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία ανθρωπιάς, με προεκτάσεις κοινωνικές, εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές, αξίζει ένα μεγάλο από καρδιάς ευχαριστώ, καταρχήν στους ίδιους τους αθλητές που αναντίρρητα αφιέρωσαν το πρωινό τους ,προκειμένου να προσφέρουν χαρά και όχι μόνο  στα παιδιά του ΤΕΕ.
Εξίσου θερμές ευχαριστίες αξίζουν προς τον επίσης παλαίμαχο αθλητή της ΑΕΚ κύριο Μανώλη Νικολαράκη, ο οποίος αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της ομάδας των αθλητών και της κοινωνικής λειτουργού του σχολείου, προκειμένου για την οργάνωση της επίσκεψης.
Οπωσδήποτε άλλωστε εκφράζονται ευχαριστίες στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ομάδας  του Παναξιακού ,για την αμέριστη συμπαράσταση τους στην υλοποίηση της εν λόγω πρωτοβουλίας αλλά και για κάθε άλλη μορφή έμπρακτης υποστήριξης τους.
 Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον Διευθυντή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κύριο Δημήτριο Δαβιλά, για την αμέριστη και απρόσκοπτη υποστήριξη του στο έργο των εκπαιδευτικών,  καθώς και στους ίδιους τους  εκπαιδευτικούς του σχολείου ,που πέτυχαν για μια ακόμη φορά,   διατηρώντας την πίστη τους στον Άνθρωπο και τη μεταξύ τους συνεργασία, να αποδείξουν σε όσους πιθανώς το αγνοούν ή το αμφισβητούν, ότι  η αρχική στιγμή αμηχανίας μπροστά στο ξένο και το διαφορετικό δύναται να μετουσιωθεί σε ζεστή ανθρώπινη επαφή-διότι όπου υπάρχει ΘΕΛΗΣΗ υπάρχει και ΤΡΟΠΟΣ.

Οι παλαίμαχοι των γηπέδων και οι υπέρμαχοι των αγώνων της ζωής, το γνωρίζουν καλά !

Ιωάννα Λιζάρδου,
Κοινωνική λειτουργός ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: