slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ολομέτωπη Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

Σηκώνοντας στα ύψη τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προτάσσοντας το νέο Ευρωπαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο και την ενότητα που εκπροσωπεί, ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στον λαϊκισμό και να κρατήσει όρθια τη χώρα, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε σήμερα στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να βρίσκονται σε εγρήγορση και να συνεχίσουν τον αγώνα, δίνοντας τη μάχη πόρτα-πόρτα, κοντά στον κάθε Έλληνα, κατεβαίνοντας στα σπίτια και τις γειτονιές.


Μίλησε για την πιο κρίσιμη στιγμή, είπε ότι η παράταξη τη ΝΔ έγινε ένα κέντρο συσπείρωσης και τώρα προσβλέπουν σε αυτήν ακόμη κι εκείνοι που δεν τη στήριξαν την 6η του Μάη. Είμαστε αποφασισμένοι να ενώσουμε ελληνικό λαό μετά τις εκλογές, είπε και τόνισε πως τώρα το στοίχημα δεν είναι η εκλογική επιρροή των κομμάτων, αλλά η τύχη της χώρας, που είναι πέρα και πάνω από κόμματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε το τρίπτυχο του πατριωτικού μετώπου που έχει -όπως τόνισε- συγκροτηθεί για τη χώρα, λέγοντας πως είναι η ενότητα της παράταξης και του ελληνικού λαού, ο αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα από αγκυλώσεις που την έφεραν στον τέλμα και απειλούν να την πάνε στην καταστροφή και η αναγέννηση του τόπου, με την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων και την αξιοποίηση του πλούτου της πατρίδας.

Με ιδεολογία τον Κοινωνικό φιλελευθερισμό, δήλωσε ότι το πατριωτικό μέτωπο για την Ευρώπη είναι πατριωτικό, εκφράζει τις ελπίδες και τις αγωνίες όλων των Ελλήνων, διασώζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αναδεικνύει την ανάγκη για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις και είναι μέτωπο που αγκαλιάζει τον λαό, τον ενώνει, δεν τον διχάζει

Επιχείρησε να αποδομήσει τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι οι συνιστώσες του εκπροσωπούν "εμμονές και παλιές ιδεοληψίες" που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Μίλησε για "τυφλή πορεία σε μια ανεξέλεγκτη καταστροφή", για "λαθρέμπορους της απελπισίας", για ψέματα και για "παιχνίδι βρώμικο που παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο" και τόνισε: "Αυτό το παιχνίδι το καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό". Αυτά που υποστηρίζουν είναι επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά, ανέφερε. Τόνισε, μάλιστα, ότι οι θέσεις που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούν το "λόμπι της δραχμής".

Είναι ψέμα ότι εκπροσωπούν μια νέα πολιτική, εκπροσωπούν την απουσία πολιτικής, επισήμανε. Χάιδευαν τους κουκουλοφόρους, προστάτευαν τους λαθρομετανάστες, προστάτευαν το παρεμπόριο, και σήμερα θέλουν να δώσουν άσυλο και να αφοπλίσουν την αστυνομία, όλα αυτά δεν είναι το καινούργιο αλλά το παλιό, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς, δίνει "μάχες οπισθοφυλακών για να μην αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα", για να μείνει η χώρα στις ίδιες αντιαναπτυξιακές, οπισθοδρομικές στρεβλώσεις που την έφεραν εδώ. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι "ένα απομεινάρι του παρελθόντος και νομίζει ότι φέρνει την πρόταση του μέλλοντος", ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επικαλέσθηκε και πάλι τη φράση "Ολανδρέου" που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας και τον κατήγγειλε ότι την ώρα που η ΝΔ χτίζει στην Ευρώπη τις απαραίτητες συμμαχίες για να ξεπεράσει η Ελλάδα τη λιτότητα και να βγει στην ανάπτυξη, εκείνος τις γκρεμίζει. Έκανε, μάλιστα, λόγο για "απίστευτες ανοησίες" που λέγονται από πλευράς του κ. Τσίπρα, χωρίς να τον κατονομάσει, κάτι το οποίο -όπως είπε- δεν το λέει μόνον η ΝΔ αλλά πολλοί πλέον στην Ευρώπη, κάνοντας αναφορά σε εκπροσώπους Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και στον επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπετίτ.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι καταστροφικό να παίζει κανείς και να μπλοφάρει με την τύχη της χώρας του και με αφορμή τα περί καταγγελίας του μνημονίου που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως αν η Ελλάδα καταγγείλει το μνημόνιο και δεν τη διώξουν από την Ευρωζώνη, το ίδιο θα κάνουν κι άλλες χώρες σε ανάλογη θέση, όπως οι Ισπανία και Πορτογαλία, κάτι που στοιχίσει τα δεκαπλάσια από το 1 τρις. που θα στοιχίσει στην Ευρώπη το να καταγγείλει η Ελλάδα το μνημόνιο και βγει μονομερώς από την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει ότι η περιουσία και οι καταθέσεις του λαού θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, οι τιμές θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 25% και το χρέος της χώρας θα αυξηθεί.

Αναφέρθηκε στις επαφές του στις Βρυξέλλες, μίλησε για δικαίωση των θέσεων της ΝΔ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εκτίμησε ότι υπάρχουν νέα δεδομένα πλέον στην Ευρώπη γιατί αναδεικνύονται νέοι συσχετισμοί. Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη, αλλά όχι στον χειρότερο εαυτό της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, ακόμη, πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα την απομονώσει διεθνώς και θα την καταστήσει εύκολο στόχο σε κάθε εξωτερική επιβουλή. "Είναι δυνατόν να είσαι έξω από το ΝΑΤΟ και να κάνεις ανακήρυξη ΑΟΖ; Αν αντιδράσει η Τουρκία ποιος θα είναι δίπλα σου;" είπε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του.

"Αυτά όλα δεν είναι δική μας κινδυνολογία, αλλά ένας φόβος που έχει προκαλέσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που λέει και τις αντιφάσεις του", τόνισε ο κ. Σαμαράς απαντώντας έτσι στα σχετικά πυρά που έχει εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από την επιστροφή στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση κοινωνικής συνοχής, ενώ όρισε ως πρώτο στόχο τη μείωση της ανεργίας και ως προτεραιότητα να ξαναστηθεί η μεσαία τάξη στα πόδια της. Είπε "όχι" σε άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και "όχι"σε άλλους φόρους και μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση για την αποκατάσταση των αδικιών, από την οποία –όπως ανέφερε- "κοντά στο μισό εκατομμύριο συμπολιτών μας θα δουν άμεση ανακούφιση".

Βάζοντας στο στόχαστρο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε πολύ ηπιότερους τόνους, είπε ότι τώρα όλοι μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση, ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, που μέχρι πριν λίγους μήνες έλεγε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, ενώ το ψελλίζουν ακόμη και κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, έκανε και πάλι αναφορά στο "λεφτά υπάρχουν", ενώ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ άνοιξε τον δρόμο της ατέλειωτης ύφεσης και ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει τη χώρα ένα βήμα παραπέρα, στη χρεοκοπία και την καταστροφή.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική και στο ΚΚΕ, για το οποίο είπε ότι παρεμπόδισε τη λειτουργία επιχειρήσεων και ότι πρωτοστάτησε στο κλείσιμο των λιμανιών.

Ο ίδιος είπε ότι στις 6 Μαϊου επικράτησε η "τιμωρητική ψήφος" και ότι η ΝΔ έλαβε το μήνυμα, ζήτησε όμως στις 17 Ιουνίου να επικρατήσει η φωνή της λογικής. "Το δίλημμα στις εκλογές του Ιουνίου δεν είναι απλώς ευρώ ή δραχμή, είναι δίλημμα ανάμεσα σε αυτούς που μένουν προσκολλημένοι στο χθες και σε εκείνους που θέλουν η χώρα να απογειωθεί προς το αύριο", τόνισε.

Στόχος μας είναι να ενώσουμε τον λαό, είπε ενώ δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει διακυβέρνηση με πνεύμα ενότητας. Στις 17 Ιουνίου δεν θα κερδίσουμε μόνο τις εκλογές, θα αλλάξουμε σελίδα για τον τόπο, επισήμανε και δήλωσε πως οι εκλογές της 6ης Μαϊου ήταν η τελευταία εκλογική μάχη της μεταπολιτευτικής περιόδου και αυτές της 17η Ιουνίου θα είναι πρώτη εκλογική μάχη της νέας μεταπολίτευσης.

Κλείνοντας την ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης με το ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο, στο οποίο –όπως ανέφερε- έχουν ανταποκριθεί ήδη πολλοί κι έρχονται κάθε μέρα περισσότεροι. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη, τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως στον αγώνα της πατρίδας δεν θα υπάρχουν νικημένοι, μόνο νικητές, ολόκληρος ο ελληνικός λαός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: