slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τον αρχηγό ακολουθούν τα παλικάρια-Κολοτούμπα Δούρου: Ψεύτες όσοι λένε πως θέλαμε να ακυρώσουμε το μνημόνιο

Την Παρασκευή 11/5/2012 η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή των Βασίλη Αδαμόπουλου και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06:00-08:00) για τις θέσεις του κόμματός της για το μνημόνιο 
Για τη διερευνητική εντολή
Ο ΣΥΡΙΖΑ τη διερευνητική εντολή, όπως είπε και πριν από τις εκλογές, στόχο είχε για να μην λοιδωρηθεί, όταν κανείς δεν φαντάζονταν ότι θα ήμασταν δεύτερο κόμμα, να την κρατήσει και να προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί. Αλλά αναγκαστήκαμε να τη ....
γυρίσουμε. Δεν μας άρεσε.

Για την πρόταση Κουβέλη
Η έκπληξη ήταν πολύ μεγάλη. Δεν μπορείς μέσα σε σαράντα ώρες, ούτε καν σαράντα οκτώ, να ακούς ότι στηρίζω μια κυβέρνηση της Αριστεράς με πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα  και την επόμενη μέρα, ν' ακούς από τα ίδια χείλη - και σε τελευταία ανάλυση ξέρεις ματαιώνεσαι πιο εύκολα από έναν άνθρωπο που υπήρξε σύντροφό σου παρά από ένα πολιτικό σου αντίπαλο- ότι ΄΄πάμε τώρα όλοι μαζί΄΄ μ' ένα ούτε καν κυβερνητικό πρόγραμμα, με κάτι ωραίες ρήσεις, του τύπου απαγκίστρωση  -βάλτε όποια λεξούλα θέλετε εκεί - και μάλιστα με κόμματα που δεν έχει περάσει πολύς καιρός που τα θεωρούσες άλλοθι, είχες ασκήσει δριμεία κριτική απέναντί τους.

Αριθμητικά δεν βγαίνει η κυβέρνηση
Αριθμητικά θα μπορούσε να βγει και μια κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή Γιατί δεν την παίρνουνε.

Ο κ Τσίπρας έκανε λόγο στην αρχή για κατάργηση του μνημονίου και τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Τι ισχύει τελικά;
Εάν δεν εκπροσωπούσα ένα χώρο αυτή τη στιγμή και δεν τιμούσα το χώρο μου θα μιλούσα πολύ διαφορετικά. Έχω εξοργιστεί. Είμαι αρμόδια Ευρωπαϊκού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε συνέδριο το Μάρτιο του 2010, ενόψει του μνημονίου και της ευλογίας, καταθέσαμε τότε ρητά τις θέσεις μας με τη βοήθεια μεγάλων οικονομολόγων και πρώην υπουργών οικονομικών και μόλις, σήμερα, ακούει, ξαφνικά, ο κ Βενιζέλος και ψεύδεται ότι εμείς δεν λέμε μονομερή κατάργηση. Που το είδατε αυτό Πότε εμείς τις προηγούμενους 24 μήνες λέγαμε για μονομερή αντιμετώπιση. Πότε υπάρχει από τα χείλη ενός στελέχους μας. Και σας μιλάει η υπεύθυνη ευρωπαϊκής πολιτικής ότι ανάμεσα στα διαπραγματευτικά εργαλεία  και στις οικονομικές προτάσεις, να μην θυμίσω τα ευρωομόλογα να μην πω για τα μέτρα εξορθολογισμου, αντιμετώπιση φορολογικών βαρών.

Αυτό δεν είναι ακύρωση του μνημονίου
Ψεύδεται ο κ Βενιζέλος ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ντοκουμέντο που να μιλάμε για μονομερή. Ψεύδεται.

Ακύρωση των όρων του μνημονίου δεν σημαίνει ακύρωση του μνημονίου
Μην τα μπερδεύουμε. Εμείς από το Μάρτη του 2010 λέμε για καταγγελία των όρων των δανειακών συμβάσεων Δεν είμαστε ημίτρελοι να θεωρούμε ότι μια χώρα που τη βγάλανε έξω από τις αγορές δεν έχει την ανάγκη δανεισμού. Αντιθέτως, όταν λέγανε λεφτά υπάρχουν εμείς, τότε, σε κείνη την προεκλογική περίοδο λέγαμε προς τον κ Παπανδρέου θα δανειστείτε, προσέξτε όμως με τι όρους θα δανειστείτε. Όταν λοιπόν, λέμε καταγγελία του μνημονίου, λέμε καταγγελία των όρων με τους οποίους η χώρα προσέτρεξε να δανειστεί.

Τελικά εσείς δεν θα συμμετάσχετε στην κυβέρνηση που πρότεινε ο κ Κουβέλης
Μα σε τι να συμμετάσχουμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: