slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μάκης Συμεώνογλου: Επίθεση στη Δημοτική αρχή για «Κυκλοφοριακό» και Δημοτική κοινότητα – Ακούστε τις δηλώσεις του


ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
Με αφορμή την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τοΚυκλοφοριακό, συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου Μάκης Συμεώνογλου, στην Ραδιοφωνία Κυκλάδων και την .....Πόπη Αλιμπέρτη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Συμεώνογλου έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη, με τον οποίο κατήλθε στις Δημοτικές Εκλογές.
Αρχικά, ο κ. Συμεώνογλου αναφέρθηκε σε γενικότερα θέματα συμπεριφοράς της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων. Για την Δημοτική Κοινότητα της Χώρα, δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο της παρά τις παρεμβάσεις που γίνονται. Γενικά, τόνισε, ότι δεν επιτρέπεται από την δημοτική αρχή, στους αιρετούς τοπικούς συμβούλους να δραστηριοποιηθούν, κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους.
Μίλησε για θλιβερά φαινόμενα αντιδημάρχων που εποπτεύουν 4-5 εργάτες για το μπάλωμα της παιδικής χαράς απέναντι από το Δημαρχείο ή αντιδημάρχων που με έναν εργάτη μπαλώνουν λακκούβες ή τοποθετούν κάδους σκουπιδιών. «Οι Αντιδήμαρχοι δεν επιτελούν το έργο τους, αλλά ασχολούνται με την καθημερινότητα για ψηφοθηρικούς λόγους», είπε.
Αναφέρθηκε στο ότι ανεξαρτητοποιήθηκε από την Παράταξη Μαργαρίτη καθώς δεν του επέτρεπαν να εφαρμόσει το Πρόγραμμα του Συνδυασμού! Επίσης, δεν εισακούονται στο ελάχιστο οι απόψεις της Δημοτικής Κοινότητας. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι θα μπορούσε να κάνει μία έκθεση φωτογραφίας με τα στραβά της Δημοτικής Κοινότητας που του καταγγέλλουν οι πολίτες αλλά δεν το κάνει λόγω του τουρισμού.
Ως παράδειγμα χρησιμοποίησε το στενό του ΟΤΕ. Η Δημοτική Κοινότητα έλαβε απόφαση να φωτιστεί και να ευπρεπιστεί. Μάλιστα, οι δημότες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με εθελοντική εργασία αλλά και οικονομικά. Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός ήρθε επί τόπου για να δει το πρόβλημα. Τελικά δεν έγινε τίποτε και υπάρχει έντονη η δυσαρέσκεια των δημοτών.
Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, ο κ. Συμεώνογλου αναφέρθηκε λεπτομερώς στο κυκλοφοριακό. Ξεκίνησε λέγοντας ότι στο παρελθόν έγινε μία σοβαρή μελέτη με μετρήσεις, η οποία δεν εφαρμόστηκε λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Η νέα μελέτη έγινε πολύ βιαστικά (ανατέθηκε στις 29/7, υπογράφηκε στις 4/10 και ήταν έτοιμη τον Δεκέμβριο) χωρίς να κάνει μετρήσεις, αλλά χρησιμοποίησε ως παραδοχή ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος μεγαλώνει κατά 2,5% ετησίως ή 13% στην πενταετία. Ούτε αυτή δεν έκανε μετρήσεις το καλοκαίρι, αλλά βασίστηκε στις προηγούμενες που είχαν γίνει Νοέμβριο.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου διαφώνησε με το κλείσιμο της πόλης πειραματικά (όπως ζήτησε ο κ. Λιανός). Ούτε η μελέτη, είπε, δεν προτείνει κάτι τέτοιο αφού αναφέρει ότι πρέπει να γίνει ενδελεχής εξέταση των παραμέτρων. Τα μόνα μέτρα που θα ληφθούν για το κλείσιμο της πόλης το καλοκαίρι είναι η ενοικίαση 5 παρκινγκ και η χρησιμοποίηση των mini-bus του ΚΤΕΛ (καθώς ο Δήμος δεν πρόλαβε να προμηθευτεί δικά του). Ο κ. Συμεώνογλου ζήτησε να κλείσει η πόλη μετά από λεπτομερέστερη μελέτη και σε καμία περίπτωση πειραματικά μέσα στο καλοκαίρι.
Μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένα προβλήματα που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό για τα οποία η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτε:
  • Στην παλιά πόλη παρκάρουν παντού μηχανάκια
  • Στο στενό του Τσιμπλάκη πολίτης έχει κλείσει με μπάρες πλατεία προκειμένου να την χρησιμοποιεί ως χώρο στάθμευσης
  • Τα πεζοδρόμια της Παπαβασιλείου καταλαμβάνονται από τους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να περπατήσει
  • Στην πλάτη του 2ου Δημοτικού, πολίτης έχει οριοθετήσει με γλάστρες και κόκκινο σπάγκο το χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου του.
  • «Για κάθε 10 κλήσεις που δίνει η Δημοτική Αστυνομία, σβήνονται 11»

Οι προτάσεις που κατέθεσε στην Επιτροπή Διαβούλευσης είναι:
  • Αλλαγή κατεύθυνσης στενού Ξενάκη προς Αγ. Θεοδοσία, ώστε να μην γίνεται συμφόρεση στην Παπαβασιλείου κατά την έναρξη και το σχόλασμα των σχολείων
  • Δημιουργία με ΣΔΙΤ διώροφου υπόγειου παρκινγκ από Ξενάκη μέχρι την μπασκέτα του Λυκείου, με ταυτόχρονη κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτηρίου του Υπ. Συγκοινωνιών και δημιουργία μαγαζιών προς εκμετάλλευση.
  • Το αλσύλλιο μεταξύ των σχολείων να ευπρεπιστεί και το πρωί να είναι εκ περιτροπής αύλειος χώρος και το απόγευμα να δίδεται στους δημότες ως χώρος περιπάτου
  • Η Δημοτική Κοινότητα Χώρας να δίνει τις κάρτες κατοίκων για το παρκινγκ του Δημαρχείου και να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες για το κυκλοφοριακό όπως στην Σύρο.

Τέλος, ο κ. Συμεώνογλου επιτέθηκε στον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, που επέμενε να μπουν όλα τα χρήματα της Δημοτικής Κοινότητας στην εκτέλεση της μελέτης του Κυκλοφοριακού. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άλλαξαν γνώμη μέσα σε 10 μέρες και αντί να ζητήσουν την υλοποίηση της μελέτης της Δημοτικής Αρχής Μαράκη για την Πλατεία του Δημαρχείου, υπερψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας για την διάθεση των χρημάτων της Κοινότητας στο Κυκλοφοριακό.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου κ. Μάκη Συμεώνογλου:
00:00
00:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: