slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου : Τηλεδιάσκεψη για το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας

Τηλεδιάσκεψη με θέμα το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Η σύσκεψη της Ομάδας Έργου είχε στόχο τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την αρτιότερη μελέτη που συντάσσεται από το.... Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο της διαβούλευσης τέθηκε το ζήτημα που αφορά στην επικαιροποίηση των στοιχείων με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τομείς όπως οι υδατοκαλλιέργειες, η ανάπτυξη των ΑΠΕ, καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης που έχει ο Πρωτογενής Τομέας και τα παραγόμενα προϊόντα, τα οποία σε επίπεδο χώρας είναι ίσως τα περισσότερα χαρακτηριζόμενα ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο Περιφερειάρχης έθεσε ζητήματα του τομέα υγείας, των υποδομών καθώς και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και των πλωτών μέσων.

Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες να καταθέσουν τις επικαιροποιημένες προτάσεις τους, προκειμένου η επιτροπή παρακολούθησης του Περιφερειακού Συμβουλίου να διαβουλευθεί την ενσωμάτωσή τους στο τελικό Σχέδιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάθανε τώρα και την τηλεδιάσκεψη. Σε λίγο θα μας ανακοινώνουν τις αποφάσεις από το Φέις μπουκ. Ρε δεν πάτε να δουλέψετε που τα έχετε κάνει όλα ...δέλο!