slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δίνουν 4,2 δισ. την Πέμπτη και μας κόβουν 1 δισ. που δεν χρειαζόμαστε

To Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ανακοίνωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ότι στις 10 Μαΐου θα εκταμιευθούν 4,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Ενδεικτικό των πιέσεων [να τις πάλι οι πιέσεις που παπαγαλίζουν οι ηλίθιοι δημοσιοκάφροι! ρε μαλάκες αν ήθελαν να πιέσουν δεν θα σας έδιναν τίποτα και δεν θα μπορούσατε να τους πείτε και τίποτα...] που άρχισαν από τους ευρωπαίους εταίρους, το EFSF ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στην Ελλάδα τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ και όχι τα 5,2 δισ όπως ήταν αρχικά αναμενόμενο ["αναμενόμενο" από ποιον; γιατί τσίπρας καμμένος και η πλειοψηφία του λαού λένε ότι δεν χρειάζονται δόσεις...γιατί έχουν έσοδα 90 δις... ή λένε μαλακίες;].
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το EFSF αναφέρει ότι αποδεσμεύει τα 5,2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το πρώτο «πακέτο» δανείων, ύψους 39,4 δισ. ευρώ ως το τέλος Ιουνίου. «Το ποσό των 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στις 10 Μαΐου.

Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ δεν είναι απαραίτητο πριν από τον Ιούνιο και θα εκταμιευθεί ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Αυτό για πολλούς αποτελεί μία ευθεία πίεση προς τους έλληνες πολιτικούς για εξεύρεση λύσης στην ακυβερνησία που μαστίζει τη χώρα και είναι ένα πρώτο δείγμα των όσων ακολουθήσουν εάν η Ελλάδα τελικά δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Όπως και με τις προηγούμενες δόσεις προς την Ελλάδα, το EFSF θα μεταφέρει τα 4,2 δις. ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό ο οποίος δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους», αναφέρει η ανακοίνωση του EFSF.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οχι αμαν τωρα τι θα γινει? γιαυτο στις επομενες εκλογες ολοι αντωνη κουρμουντα κομανετση για να μην μας κανουν κολπα οι ευρωλουγκρες τους τα παιρνει για πλακα ολα τα λεφτα γιαυτο δεν κοβουν μισθους και συνταξεις