slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα διέλυσαν όλα οι πατριώτες του κώλου: 50 %πτώση στις κρατήσεις τις τελευταίες μέρες... σημαίνει νέο χαράτσι

 
[Το έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά οι ηλίθιοι δεν παλεύονται, πόσο μάλλον όταν οι πιο ηλίθιοι είναι οι αρχηγοί τους. Το έχουμε ξαναπεί ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ... ο ηλίθιος όμως λέει τι με νοιάζει εμένα αν δεν πάνε τουρίστες στη Ρόδο... όταν τον Οκτώβριο κάνουμε ταμείο και δούμε ότι λόγω μειωμένων εσόδων στον τουρισμό λείπουν πχ. 500 εκ ευρώ... να δούμε τι θα πούνε αν μπει πάλι κανένα χαράτσι... θα λένε ότι φταίει ο Σαμαράς ή το μνημόνιο και όχι η μαλακ@@ τους... γνωστά πράματα! Εξάλλου αυτοί οι ηλίθιοι μας έφεραν εδώ...]
 
Σε πολύ κρίσιμη καμπή εισέρχεται ο ελληνικός τουρισμός μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πολιτικής, με τους φορείς του τουρισμού να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του πλέον παραγωγικού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, στο πλαίσιο παρουσίασης νέου κρουαζιερόπλοιου στη Μαρίνα Ζέας, επεσήμανε ότι τις δυο τελευταίες ημέρες παρατηρείται πτώση 50% στο ρυθμό των κρατήσεων στις αγορές του εξωτερικού.

Αυτό, όπως γίνεται κατανοητό, αποτελεί έναν πολύ μεγάλο σκόπελο για να αναστραφεί η ήδη αρνητική εικόνα από τις αγορές της Γερμανίας περισσότερο αλλά και από τις άλλες χώρες (Αγγλία, Γαλλία κ.λπ.).

Μάλιστα οποιαδήποτε άλλη αύξηση από την αγορά της Ρωσίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισοσκελίσει τις απώλειες για την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του ΣΕΤΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπογράμμισε ότι η παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λειτουργεί ως δαμόκλειος σπάθη για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς, κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, καθώς εκτιμάται πτώση τουλάχιστον 10% στα έσοδα αλλά και 7% έως 10% στις αφίξεις.

Πλέον, όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, οι υποψήφιοι πελάτες τους, ρωτάνε εάν η Ελλάδα θα έχει ευρώ ή δραχμή, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την κράτησή τους.

Εστιάζοντας στην πολιτική ατζέντα των ημερών, ο κ. Ανδρεάδης μετέφερε την απογοήτευση του τουριστικού κόσμου για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου υπογραμμίζοντας ότι ο τουριστικός κόσμος της χώρας περιμένει από τις πολιτικές ηγεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.  

Όσον αφορά στο μέτωπο του θαλάσσιου τουρισμού και εκεί τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, με τον πρόεδρο των επαγγελματικών σκαφών Αντώνη Στελιάτο να δηλώνει ότι τα επαγγελματικά σκάφη οδηγούνται σε κατάρρευση κάνοντας λόγο για παντελή έλλειψη πολιτικής και διαφήμισης σε αυτό τον κλάδο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τα χάλια του τουρισμού φταίνε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έστησαν αυτό το κράτος-καραγκιόζη. Αλλοίμονο αν έπρεπε να ψηφίσουμε Σαμαρά ή Βενιζέλο για να πάει καλά ο τουρισμός. Βγαίνει ο κάθε παπάρας και λέει την μαλακία του. Δηλαδή για να μην είχαμε τις πτώσεις των κρατήσεων κατά τον κύριο Ανδρεάδη τι έπρεπε να γίνει; Να αυτοκτονήσει ο Τσίπρας;

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τις διαπιστώσεις και την προφανή κινδυνολογία για λόγους που εύκολα καταλαβαίνουμε τι έχουν να προτείνουν οι ειδήμονες του τουρισμού; Μήπως η ανησυχία των ειδημόνων του τουρισμού για την ελληνική οικονομία θα έπρεπε να αρχίσει από την τεράστια φοροδιαφυγή όλων των επιχειρήσεων τουρισμού στη χώρα;

Ανώνυμος είπε...

τι λετε ρε αρχοντες επειδη οι τουριστες ανακαλυψαν οτι οι ξενοδοχοι εινα κλεφτες θα πληρωσω χαρατσια? ειστε λασπολογοι και ΒΟΔΙΑ α ναι και γομαρια

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εγώ που δεν έχω να πάω διακοπές φταίει ο Τσίπρας? Όταν κάθε λίγο και λιγάκι βέπουν έξω τι μπουρδέλο κράτος μας έφτιαξαν ΠΑΣΟΚΟΝΔ πάλι ο τσίπρας φταίει? Βασικά σύντροφος δεν είμαι αλλά να τα λέμε ως έχουν. Θέλω να βρίσω αλλά έχω εξαντλήσει κάθε μπινελίκι και δε μου έρχεται τίποτα... Προδότες!