slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πτώση 13% κατέγραψαν τα κρατικά έσοδα τον Απρίλιο

Σε πτώση κατά 13% περίπου οδήγησαν τα καθαρά έσοδα του κράτους τον Απρίλιο η παρατεταμένη ύφεση, η πτώση του ενδιαφέροντος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η σημαντική παράταση στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και το γεγονός ότι δεν εστάλησαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΤΑΚ 2009 και ΦΑΠ 2010 και 2011 ενώ ήταν έτοιμα.

Μάλιστα, με βάση τα ίδια στοιχεία, το πρώτο τετράμηνο του έτους τα έσοδα κινούνται χαμηλότερα από τα περυσινά επίπεδα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μείωση των εισπράξεων του ΦΠΑ στο τετράμηνο προσέγγισε το 14% καθώς εισπράχθηκαν 600 εκατ. ευρώ λιγότερα.

Πάντως, στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζονται για την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων Ενιαίου Τέλους Ακινήτων 2009 και Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010 και 2011.

Την Τετάρτη δε ή το αργότερο την Πέμπτη θα αρχίσει το σύστημα TAXISnet να υποδέχεται τις φορολογικές δηλώσεις 8.500.000 φορολογουμένων. Από φέτος είναι υποχρεωτική η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά εφόσον το εισόδημα των φορολογουμένων (εξαιρούνται οι συνταξιούχοι) υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: