slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με νέα επίθεση Δ. Μπάιλα σε βάρος της περιφερειακής αρχής Νοτίου Αιγαίου και του βουλευτή Παναγιώτη Ρήγα

 "Το λιμάνι της Τήνου σχεδόν ακυρώθηκε"
MPAILAS, επανέρχεται ο π. νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας στο έργο του λιμανιού της Τήνου. Επιμένει ότι το έργο σταμάτησε για 23.500 ευρώπου δεν πλήρωσε η Περιφέρεια στον εργολάβο και ισχυρίζεται ότι η υπόθεση θα πάει πίσω τουλάχιστον 2 χρόνια, αφού θα πρέπει να εγκριθούν νέοι περιβαλλοντικοί όροι.
Ό κ. Μπάιλας επισημαίνει ότι το έργο σχεδόν ακυρώθηκε και καλεί τους πολίτες της Τήνου, αφενός να απομονώσουν τους πολιτικούς που τους κορόιδεψαν και αφετέρου…
να πάρουν οι ίδιοι την τύχη στα χέρια τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Μπάιλα

Με την από 27/1/2012 ανοιχτή επιστολή μου, στην οποία κατέγραφα όλη την αλήθεια για το λιμάνι της Τήνου, έκανα γνωστό στους πολίτες του νησιού ότι, για 23.500€, που δεν πλήρωσε στον εργολάβο η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ν. Αιγαίου σταμάτησε το έργο.

Στην ίδια επιστολή έθετα το ερώτημα εάν η ευθύνη ήταν αποκλειστικά της Περιφέρειας ή η ένταξη του έργου στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που έγινε με την 17742/ΔΕ-2706/19-04-2011 απόφαση που υπέγραψε ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης βουλευτής κος Παναγιώτης Ρήγας, έγινε με τις απαραίτητες πιστώσεις ή έγινε μόνο στα χαρτιά.
Φαίνεται ότι ισχύει μάλλον το δεύτερο!

Δηλαδή πιστώσεις δεν υπάρχουν για το έργο από εθνικούς πόρους και έτσι οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να το εντάξουν στο ΕΣΠΑ. Επειδή όμως οι προϋποθέσεις ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ είναι πιο αυστηρές και επειδή για 23.500€ η εργολαβία είχε διαλυθεί και το έργο θα επαναδημοπρατείτο, απαιτήθηκε η έκδοση νέων περιβαλλοντικών όρων.

Αυτό όμως δυστυχώς για την Τήνο σημαίνει, ότι το έργο πάει πίσω τουλάχιστον για δύο χρόνια, εάν αντέξουν οι ογκόλιθοι που ήδη έχουν ποντιστεί. Δηλαδή, οι συμπατριώτες μας της Τήνου πρέπει να γνωρίζουν ότι το έργο σχεδόν ακυρώθηκε και θα πρέπει οι ίδιοι με αποφασιστικότητα και δύναμη, αφού απομονώσουν αυτούς που δεν τους είπαν την αλήθεια, να πάρουν οι ίδιοι την τύχη του έργου στα χέρια τους.
                                                                                                                                                                                                                               Δημήτρης Μπάιλας
τ. Νομάρχης Κυκλάδων  

Δεν υπάρχουν σχόλια: