slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νταλάρα: Εταίρος της δημοκρατίας οι τράπεζες. Λαϊκιστές όσοι τις κατηγορούν....

Ως λαϊκιστές χαρακτήρισε όσους κατηγορούν τις τράπεζες, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα με χθεσινές δηλώσεις του. Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν κυρίως εξ αιτίας φραστικών επιθέσεων κατά του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος από τον σοσιαλιστή υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Νταλάρα, επέκρινε τις προτάσεις για έκτακτη φορολόγηση των πιστωτικών ιδρυμάτων και....
υποστηρίζοντας τις τράπεζες είπε πως «Εχουμε πια ξεπεράσει τη χρονική φάση, κατά την οποία ήταν παραγωγική η λαϊκίστικη ρητορική για τις τράπεζες».

Τελικά δεν δίστασε να αναγορεύσει τις τράπεζες σε εταίρο των κυβερνήσεων. Συγκεκριμένα είπε:«Αυτό που δηλώνω, είναι πως είναι κρίσιμο οι πολιτικοί ηγέτες συνολικώς, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών, να αναγνωρίσουν ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να είναι ο εταίρος των κυβερνήσεων, εφόσον επιθυμούμε μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη».


Αποκρυπτογραφώντας την ουσία των όσων πιο πάνω είπε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Νταλάρα θεωρεί τις τράπεζες εταίρο της Δημοκρατίας, αφού οι κυβερνήσεις (στις οποίες τοποθετεί ως εταίρο τις τράπεζες) υποτίθεται ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένες από τους αντίστοιχους λαούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια: