slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: Θα αντικαταστήσουμε το χαράτσι με νέο ΕΤΑΚ (βίντεο)







"Σήμερα συμφωνούν όλοι. Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες από τη μεταπολίτευση. Στόχος μας να τα αλλάξουμε όλα, το μοντέλο ανάπτυξης. Πρέπει να το αλλάξουμε γιατί μέχρι τώρα καταναλώναμε από δανεικά και χρεώναμε τα παιδιά μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει.


Η άλλη μεγάλη αλλαγή στο σύστημα διακυβέρνησης. Στις απειλές για την κοινωνική μας συνοχή. Όταν λέμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα, εννοούμε όλα.

Είμαστε τόπος ευλογημένος. Κατάντησαν την Ελλάδα υπερχρεωμένη. Άλλες χώρες βρέθηκαν σε χειρότερη κατάσταση από τη δική μας, αλλά σήκωσαν το κεφάλι. Πιστεύουμε στον Έλληνα, το πείσμα του και τις αστείρευτες δυνάμεις που κρύβει μέσα του. Δεν αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας, πρέπει να έχουμε και σχέδιο".

Αναφερόμενος στην Αριστερά, επισήμανε ότι θέλουν το ευρώ και ταυτόχρονα να τα σπάσουν μαζί τους. "Ενίοτε μαζί του, ενίοτε εναντίον του και άλλοτε κάνουν διαλογισμό", υπογράμμισε.

Δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς λένε, αλλά ούτε και οι ίδιοι έχουν καταλάβει, σημείωσε, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο.

"Έπεσαν έξω σε όλα, δυστυχώς. Επιμέναμε ότι μαζί με τις περικοπές πρέπει να υπάρξουν και μέτρα ανάπτυξης. Απόδειξη η πρόταση Μπαρόζο για ανάπτυξη στην Ευρώπη. Μιλήσαμε από την αρχή για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά δεν ήξεραν πώς να το κάνουν. Γεμίζουν την Ελλάδα λουκέτα και ανεργία. Είχαμε το θάρρος και τσακωθήκαμε με τους εταίρους μας. Όταν το ΠΑΣΟΚ έφερε τα πράγματα εκεί και αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε για το PSI και πάλι επιμέναμε.

Τώρα που όλοι προβλέπουν πως θα χρειαστούν τεράστια ποσά για άλλες χώρες, ο δρόμος της ευθύνης είναι μοναχικός, δεν είναι για τους πολλούς. Αυτός όμως είναι ο δρόμος που επέλεγε η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θεατρίνους και ζογκλέρ αυτή η χώρα έχει πολλούς, δεν τους έχει ανάγκη".

Στις επόμενες έξι εβδομάδες μετά τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, όπως σημείωσε, θα φέρει τα εξής: 1) Κοινωνικές μεταβιβάσεις 2) Φορολογικό νομοσχέδιο 3) Νομοσχέδιο για περικοπή δαπανών 4) Πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη

"Θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα, αλλά και τη στήριξη των κτηνοτρόφων με ισοδύναμα μέτρα. Απαιτούνται 550 εκατομμύρια και όχι 9 δισεκατομμύρια που υπολόγισαν οι φωστήρες του ΠΑΣΟΚ", υπογράμμισε.

"Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα ισοδύναμα μέτρα: Από αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και από τη μείωση των ελλειμμάτων των μέτρων. Καθένα από αυτά μπορεί να αποδώσει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ".

Οι αποκαταστάσεις αυτών των αδικιών, όπως ανέφερε, θα επιστρέψουν στην οικονομία. "Βρήκαμε ήδη διπλάσια ισοδύναμα για να αποκατασταθούν οι αδικίες".

Δεν πρέπει να θέσουμε σε νέο κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα γιατί έτσι θα κινδύνευε η ρευστότητα. Με το νομοθετηθεί ρύθμιση για όσους έχουν πρόβλημα να πληρώνουν μόνο τόκο για μια τριετία τουλάχιστον. Αυτό θα ανακουφίσει πολλά νοικοκυριά.

Αναφορικά με τους ομολογιούχους επισήμανε πως πρέπει να αποζημιωθούν. Υπάρχει τρόπος να γίνει, υπογράμμισε.

Για τα μέτρα του Ιουνίου επισήμανε πως θα βρεθούν από τον περιορισμό της σπατάλης και όποιος αμφιβάλλει ας εξετάσει την υπόθεση του ΙΚΑ Καλλιθέας. "Έχουμε καταθέσει προτάσεις συγκεκριμένες για περιορισμό της σπατάλης".

"Το καλύτερο ισοδύναμο για εμάς είναι η ανάκαμψη", υπογράμμισε. "Δεν υπάρχει θέμα καθόλου για τον 13ο και 14ο μισθό που δεν πρόκειται να μειωθεί και δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα.

Θα μειώσουμε τις απίστευτες σπατάλες του κράτους. Θα κόψουμε σπατάλες για να προστατεύσουμε μισθούς και συντάξεις. Δεν γίνεται να κόβεις τις συντάξεις του κοσμάκη όταν συνεχίζονται οι σπατάλες. Θέλω η Ελλάδα να έχει τα καλύτερα τρένα και τις αστικές συγκοινωνίες. Οι υποδομές θα μείνουν στο Δημόσιο, αλλά η λειτουργία τους μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί. Το κράτος δεν μπορεί να είναι επενδυτής σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Οι επενδύσεις στους σιδηροδρόμους είναι εργαλείο ανάπτυξης. Ό,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, θα ιδιωτικοποιηθεί και ό,τι έλλειμμα μπορεί να κοπεί, θα κοπεί.

Δεν μπορούμε να σκοτώνουμε μονάδες της ΔΕΗ για ένα κομμάτι ψωμί. Η ιδιωτικοποίηση ιδιαίτερα της ενέργειας απαιτεί σχεδιασμό. Ό,τι τώρα δίνουμε, αύριο θα το μετανιώνουμε. Η ανάπτυξη θα ξεκινήσει με την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

150 επαγγέλματα ζουν από την οικοδομή, αλλά αυτή η δραστηριότητα έχει πέσει στο μισό. Ακουμπάμε σχεδόν το μηδέν στην οικοδομή. Θα δοθεί επιδότηση της πρώτης κατοικίας με 2% για τουλάχιστον μία δεκαετία. Προτεραιότητά μας να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Προχωράμε σε χρονοδιάγραμμα μείωσης φόρων. Δεν μπορούμε να το κάνουμε την επόμενη μέρα.

Με χωροταξικό σχεδιασμό η τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Μιλάμε για πάνω από 600.000 κτίσματα που μπορούν να αποφέρουν περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια. Θα αντικαταστήσουμε το χαράτσι με έναν ενιαίο νόμο όπως το ΕΤΑΚ. Το νέο ΕΤΑΚ θα είναι πιο δίκαιο. Οι αντικειμενικές αξίες δεν θα αυξηθούν. Πρέπει να αναπνεύσει η μεσαία τάξη που πνίγεται από τους φόρους. Η Ελλάδα είναι χώρα νοικοκυραίων.

Χτύπημα της γραφειοκρατίας από παντού. Αρχικά μειώνεις την κυβέρνηση. Ξεκινάμε με 15 υπουργεία και στόχος τα 10 στην τετραετία. Θα ξέρουμε έτσι κάθε υπόθεση που κολλάει και γιατί κολλάει. Η Ελλάδα δεν θα σέρνεται πια, θα ανοίξει βηματισμό. Θα προχωρήσουμε σε συνένωση υπηρεσιών Δημοσίου.

Ειδικοί θα παρακολουθούν που μπλοκάρει και τι και θα έχει απευθείας συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Ενοποίηση των απαραίτητων στοιχείων που απαιτούνται για επένδυση. Παρακολούθηση όλων των επενδύσεων με ειδική σηματοδότηση για το πού καθυστερεί και θα λογοδοτούν οι υπεύθυνοι.

Γενική γραμματεία εξωστρέφειας ώστε να συντονίζονται οι εθνικές προσπάθειες στο εξωτερικό.

Φέρνουμε μεγάλες αλλαγές. Συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο που θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Ανασύσταση των ναυπηγείων μας. Εξαγωγή προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής. Ενεργειακή επεξεργασία των απορριμάτων. Αναπτυξιακό πρόγραμμα διαχείρισης υδάτινων πόρων. Προγραμματισμός ενεργειακής πολιτικής. Στόχος μας σε 10 χρόνια το ενεργειακό μείγμα να είναι ανταγωνιστικό στην Ευρώπη. Προγράμματα αύξησης του τουρισμού και φορολογικές διευκολύνσεις για όσους ξένους αποφασίσουν να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας. Διευκολύνσεις παροχής βίζας.

Πάνω απ' όλα και πριν απ' όλα πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ιδεολογίας μας. Η στήριξη της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής στους πρώτους στόχους μας. Θα παρουσιάσουμε δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων. Θα συντριβούν οι μεσάζοντες. Αναβάθμιση των συνεταιρισμών ώστε να γίνει ο αγρότης και επιχειρηματίας. Αν στα επόμενα δύο χρόνια κερδίσουμε το στοίχημα της αγροτικής παραγωγής, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να αναβαθμιστεί, ώστε να σπάσουν τα καρτέλ που διατηρούν υψηλά τις τιμές. Θα δώσουμε τη μάχη των τιμών κατά προτεραιότητα.
 

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Να καθοριστούν οι τίτλοι γης. Να ξεκαθαριστούν οι συντελεστές δόμησης. Το κράτος έχει το μοναδικό προνόμιο να δημιουργεί υπεραξίες στον δικό του πλούτο. Αξιοποίηση δεν σημαίνει εκποίηση. Το να διατηρούμε περιοχές φιλέτα και να αφήνουμε την καταπάτησή τους είναι ο απόλυτος παραλογισμός.
 

Έχουμε παρουσιάσει ένα αναλυτικό σχέδιο για τη φορολογία. Μικρότερους φορολογικούς συντελεστές ώστε να χτυπηθούν τα κίνητρα για φοροδιαφυγή. Μείωση στο 15% στον φόρο νομικών προσώπων, με φόρους 19%, 9% και 5% (τουριστικό πακέτο) και ο φόρος στα φυσικά πρόσωπα στο 5%.
 

Να μειωθεί στο ελάχιστο η συναλλαγή του έφορου με τον πολίτη.
Να αυξήσουμε τις ποινές σε εκείνους που εξακολουθούν να κλέβουν. Θα το κάνουμε με ηλεκτρονικούς ελέγχους που κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει.

Η ψυχολογία είναι το 50% της οικονομίας. Η μεγάλη διαφορά μας είναι ότι εγώ φωνάζω ότι λεφτά δεν υπάρχουν και το φωνάζω στους δανειστές μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κόψουμε τη δημόσια σπατάλη και όχι μισθούς και συντάξεις. Για να τα πετύχουμε αυτά χρειαζόμαστε την ομπρέλα της Ευρώπης. Και η Ευρώπη μας χρειάζεται γιατί οι μόνες ενεργειακές πηγές είναι αυτές που ανακαλύφθηκαν σε Κύπρο και Ελλάδα.

Σας ρωτώ τι από όλα αυτά μπορώ να κάνω μαζί με το ΠΑΣΟΚ; Μπορώ να νοθεύσω τις ιδέες μας; Ζητάμε καθαρή εντολή για να κάνουμε αυτά που πρέπει να γίνουν και να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Ζητώ ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε όλους τους Έλληνες, να κυβερνήσω απελευθερώνοντας τις δυνάμεις του έθνους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διχασμένοι. Όραμά μας να ξαναπάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Η Ελλάδα θα ορθοποδήσει. Η ψήφος της 6ης Μαΐου μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα για να μπορέσει ο τόπος να κυβερνηθεί και οι πολίτες να μπορέσουν να εμπιστευτούν το κράτος και οι ξένοι τη χώρα.

Σας ζητώ να νιώσετε ξανά περήφανοι ως Έλληνες. Να πείτε πως η Ελλάδα έχει προοπτική. Μια απόφαση θέλω από εσάς ότι θα τα καταφέρουμε. Σας δίνω την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Η ψήφος σας να δίνει πολιτική σταθερότητα και να στέλνει μήνυμα αναγέννησης. Το στοίχημα είναι όλων μας. Ελάτε να κερδίσουμε το στοίχημα αυτό όλοι μαζί. Δώστε μας τη δύναμη ενός έθνους για να κερδίσουμε τη μάχη της πατρίδας.
news247.gr

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ.