slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο. Κεφαλογιάννη: «Η Αθήνα της ανάπτυξης, της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής.»

«΄Ενας απαιτητικός αλλά εφικτός στόχος.»

Όσους Αθηναίους και αν ρωτήσει κανείς για το περιβάλλον και την εικόνα της Πρωτεύουσας, δε νομίζω ότι θα βρεθεί ένας, που να μην εντοπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. Στην Αθήνα συμπυκνώνεται καθολικά η οικονομική κρίση. Η ανεργία, η φτώχεια, τα λουκέτα στην αγορά, τα κλειστά ξενοδοχεία και οι έρημοι δρόμοι, οι διαρκείς διαδηλώσεις που καταλήγουν σε καταστροφές, το γκετοποιημένο ιστορικό κέντρο και το υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον στις γειτονιές, είναι καθημερινά δείγματα παρακμής στην πρωτεύουσα, που έχει κυριολεκτικά εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο και αν οι αρμόδιοι επί μια διετία προσπαθούν τώρα με προεκλογικές κινήσεις εντυπωσιασμού να μας πείσουν ότι νοιάζονται για την Αθήνα. Δεν πείθουν. Διότι πολύ απλά, αν είχαν μεριμνήσει έγκαιρα, η πόλη δεν θα ήταν στην κατάσταση που είναι σήμερα. Ο οικονομικός μαρασμός της δεν θα άγγιζε τόσο δραματικά επίπεδα. Η εικόνα της στο εξωτερικό δεν θα ήταν πολυτραυματισμένη. Τα προβλήματα θα λύνονταν, δεν θα μετατοπίζονταν από το κέντρο στις γειτονιές, όπως έχει γίνει πολύ χαρακτηριστικά με τα ναρκωτικά και την πορνεία.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλα όσα ΔΕΝ έγιναν στο διάστημα της διακυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρέπει άμεσα να γίνουν μετά τις εκλογές. Η Αθήνα και η αναβάθμισή της, πρέπει να αποτελούν εξίσου σοβαρό διακύβευμα με την έξοδο της χώρας από την κρίση. Για το λόγο αυτό το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα οφείλει να περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πρωτεύουσα που αναπτύσσεται, γίνεται ασφαλής, ανακτά την κοινωνική συνοχή της. Ο στόχος είναι δύσκολος, αλλά εφικτός, μέσα από μια σειρά από παράλληλες δράσεις. Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την επίλυση του μεταναστευτικού. Την έξοδο του Ιστορικού Κέντρου από την παρακμή. Την τουριστική ανάπτυξη που μπορεί να προσφέρει δουλειές και να αποτελέσει σίγουρη πηγή εισοδήματος για την πόλη. Την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος που χρειάζεται ουσιαστικές πολεοδομικές παρεμβάσεις για να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών. Την εισαγωγή κανόνων στις διαδηλώσεις, ώστε να πάψουν να παραλύουν την οικονομική και κοινωνική ζωή. Τέλος, για την προστασία του βαλλόμενου εμπορικού κόσμου από τον αθέμιτο ανταγωνισμού του παραεμπορίου.

Κλείνοντας, ένα σχόλιο για να αποφεύγονται οι παρανοήσεις. Ας μην επικαλείται το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι αφήνει έργο για την Αθήνα. Όσα κάνει, τα κάνει τον τελευταίο μήνα ως προεκλογικό αντίβαρο της διετούς απουσίας του. Ξαφνικά θυμήθηκε την ασφάλεια των πολιτών. Ξαφνικά έβαλε πρωτεύουσα στην ατζέντα. Οι πολίτες είμαι πεπεισμένη, είδαν, άκουσαν και θα μιλήσουν στην κάλπη. Θα κρίνουν αυτούς που συνδέθηκαν με την πρωτεύουσά μας στην πιο κακή στιγμή της. Για εμάς, η Αθήνα παραμένει κεντρική προτεραιότητα. Πρωτεύουσα ευθύνη. Είμαστε πανέτοιμοι να το αποδείξουμε και θα το κάνουμε, την επόμενη μέρα των εκλογών. Έχουμε σχέδιο και Στρατηγική.

Ο. Κεφαλογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: