Διημερίδα με θέμα «Επίδραση της υγείας των ζώων, της ποιότητας του γάλακτος και της διατροφής στην ποιότητα της παραδοσιακής Γραβιέρας» διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σε συνεργασία με την ΑΠΘ-Γεωπονική Σχολή και το ΕΘΙΑΓΕ-Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών, την Κυριακή και τη Δευτέρα 29 και 30 Απριλίου. Η διημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα Συνεταιρισμού – Πολιτιστικού Αγερσανίου Νάξου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Κυριακή 29 Απριλίου
Δευτέρα 30 Απριλίου 2012
Κυριακή 29 Απριλίου
Προεδρείο: | Δημήτριος Καπούνης, Σοφία Μπελιμπασάκη | ||
1030-11 | Εγγραφές | ||
11-1130 | Χαιρετισμοί | ||
1130-1150 | Υγεία Ζώων- Μαστίτιδες | ||
Δρ Αντώνιος Ζδράγκας, Τακτικός Ερευνητής, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσ/νίκης, ΕΛΓΟ»ΔΗΜΗΤΡΑ»,(πρώην ΕΘΙΑΓΕ). | |||
1150-1210 | Παρασιτικά νοσήματα- Τρόποι αντιμετώπισης | ||
Δρ Σμαράγδα Σωτηράκη, Αναπληρώτρια Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσ/νίκης, ΕΛΓΟ-»ΔΗΜΗΤΡΑ» (πρώην ΕΘΙΑΓΕ). | |||
1210-1230 | Αναπαραγωγική διαχείριση μηρυκαστικών (συμπτώματα οίστρου, εφαρμογή Τεχνητής Σπερματέγχυσης) | ||
Δρ Σοφία Μπελιμπασάκη, Τακτική Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσ/νίκης, ΕΛΓΟ-»ΔΗΜΗΤΡΑ», (πρώην ΕΘΙΑΓΕ). | |||
1230-1250 | Η συμβολή της συνεταιριστικής οργάνωσης παραγωγών γάλακτος στη διατήρηση της παραδοσιακής ταυτότητας των τυριών | ||
Δημήτριος Καπούνης, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου | |||
1250-1310 | Διάλειμμα-Καφές | ||
1310-1330 | Η επίδραση της ευζωίας των ζώων στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων’ Δρ Ευαγγελία Σωσσίδου, Αναπληρώτρια Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσ/νίκης, ΕΛΓΟ-»ΔΗΜΗΤΡΑ» ,(πρώην ΕΘΙΑΓΕ). | ||
1330-1350 | «Παραδοσιακά Ελληνικά Τυριά: Μπορούμε να τα παράγουμε;» Δρ Σοφία Μπελιμπασάκη, Τακτική Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσ/νίκης, ΕΛΓΟ-»ΔΗΜΗΤΡΑ», (πρώην ΕΘΙΑΓΕ). | ||
1350-1410 | Συζήτηση | ||
1030 | Προσέλευση-Καφές | ||
Προεδρείο | Δημήτριος Καπούνης, Ευανθία Τζανετάκη | ||
11-1120 | Στόχοι του προγράμματος «Ιχνηλάτιση της ποιοτικής τατυτότητας και της αυθεντικότητας Ελληνικών ΠΟΠ τυριών βάσει των μικροβιολογικών, φυσικοχημικών, μοριακών και γευστικών χαρακτηριστικών τους» | ||
Ε. Λιτοπούλου-Τζανετάκη. Καθηγήτρια Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Γεωπονική Σχολή, ΑΠΘ | |||
1120 -1140 | Διαφοροποίηση Γραβιέρας Κρήτης και Γραβιέρας Νάξου με βάση μικροβιολογικά και βιοχημικά χαρακτηριστικά | ||
Δέσποινα Μποζούδη, MSci , υποψήφια διδάκτωρ Παυλίδου Σοφία, MSci Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Γεωπονική Σχολή, ΑΠΘ | |||
1140-1200 | Case studies and applied research involving dairy production and processing in Italy. Dr Stefania Carpino, Dirigente di Ricerca, CoRFiLaC, Ragusa – Mare, Italia | ||
1200-1220 | Συμβολή του τμήματος Κτηνιατρικής Νάξου στην Παραγωγή Ζωοκομικών Προϊόντων Σοφία Σκυλάκη, Κτηνίατρος Νάξου Τμήμα Κτηνιατρικής Νάξου | ||
1220-1320 | Συζήτηση |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου