slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διημερίδα ΕΑΣ Νάξου: «Επίδραση της υγείας των ζώων, της ποιότητας του γάλακτος και της διατροφής στην ποιότητα της παραδοσιακής Γραβιέρας» θέμα

   

Διημερίδα με θέμα «Επίδραση της υγείας των ζώων, της ποιότητας του γάλακτος και της διατροφής στην ποιότητα της παραδοσιακής Γραβιέρας» διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σε συνεργασία με την ΑΠΘ-Γεωπονική Σχολή και το ΕΘΙΑΓΕ-Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών, την Κυριακή και τη Δευτέρα 29 και 30 Απριλίου. Η διημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα Συνεταιρισμού – Πολιτιστικού Αγερσανίου Νάξου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 
Κυριακή 29 Απριλίου


Προεδρείο:Δημήτριος Καπούνης, Σοφία Μπελιμπασάκη
1030-11Εγγραφές
11-1130 Χαιρετισμοί

1130-1150

Υγεία Ζώων- Μαστίτιδες
Δρ Αντώνιος Ζδράγκας, Τακτικός Ερευνητής,
Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσ/νίκης, ΕΛΓΟ»ΔΗΜΗΤΡΑ»,(πρώην ΕΘΙΑΓΕ).
1150-1210 Παρασιτικά νοσήματα- Τρόποι αντιμετώπισης
Δρ Σμαράγδα Σωτηράκη, Αναπληρώτρια Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσ/νίκης, ΕΛΓΟ-»ΔΗΜΗΤΡΑ» (πρώην ΕΘΙΑΓΕ).
1210-1230Αναπαραγωγική διαχείριση μηρυκαστικών (συμπτώματα οίστρου, εφαρμογή Τεχνητής Σπερματέγχυσης)
Δρ Σοφία Μπελιμπασάκη, Τακτική Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσ/νίκης, ΕΛΓΟ-»ΔΗΜΗΤΡΑ», (πρώην ΕΘΙΑΓΕ).
1230-1250Η συμβολή της συνεταιριστικής οργάνωσης παραγωγών γάλακτος στη διατήρηση της παραδοσιακής ταυτότητας των τυριών
Δημήτριος Καπούνης, Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου
1250-1310Διάλειμμα-Καφές
1310-1330Η επίδραση της ευζωίας των ζώων στην ποιότητα
των παραγόμενων προϊόντων’
Δρ Ευαγγελία Σωσσίδου, Αναπληρώτρια Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσ/νίκης, ΕΛΓΟ-»ΔΗΜΗΤΡΑ» ,(πρώην ΕΘΙΑΓΕ).
1330-1350«Παραδοσιακά Ελληνικά Τυριά: Μπορούμε να τα παράγουμε;»
Δρ Σοφία Μπελιμπασάκη, Τακτική Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσ/νίκης, ΕΛΓΟ-»ΔΗΜΗΤΡΑ», (πρώην ΕΘΙΑΓΕ).
1350-1410 Συζήτηση

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012


1030

Προσέλευση-Καφές
ΠροεδρείοΔημήτριος Καπούνης, Ευανθία Τζανετάκη
11-1120Στόχοι του προγράμματος «Ιχνηλάτιση της ποιοτικής τατυτότητας και της αυθεντικότητας Ελληνικών ΠΟΠ τυριών βάσει των μικροβιολογικών, φυσικοχημικών, μοριακών και γευστικών χαρακτηριστικών τους»
Ε. Λιτοπούλου-Τζανετάκη. Καθηγήτρια
Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Γεωπονική Σχολή, ΑΠΘ
1120 -1140Διαφοροποίηση Γραβιέρας Κρήτης και Γραβιέρας Νάξου με βάση μικροβιολογικά και βιοχημικά χαρακτηριστικά
Δέσποινα Μποζούδη, MSci , υποψήφια διδάκτωρ
Παυλίδου Σοφία, MSci
Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Γεωπονική Σχολή, ΑΠΘ
1140-1200Case studies and applied research involving dairy production and processing in Italy.
Dr Stefania Carpino, Dirigente di Ricerca, CoRFiLaC, Ragusa – Mare, Italia
1200-1220Συμβολή του τμήματος Κτηνιατρικής Νάξου στην Παραγωγή Ζωοκομικών Προϊόντων
Σοφία Σκυλάκη, Κτηνίατρος Νάξου
Τμήμα Κτηνιατρικής Νάξου
1220-1320
Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: