slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιτέλους, μια αντρίκια απάντηση από πολιτικό αρχηγό για τους φασίστες της “Χρυσής Αυγής”

Νέα επίθεση Σαμαρά κατά διαπλοκής
"
Επιτέλους, μια… παντελονάτη απάντηση από αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής που θέλουν να μπουν και στη Βουλή.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε, όπως έκαναν στο παρελθόν άλλοι αρχηγοί, να χαϊδέψει τα αυτιά των φασιστών για να διεκδικήσει την ψήφο κάποιων από αυτούς. Το είχαν κάνει παλιότερα σε μια προσπάθεια –επιτυχημένη στο τέλος- να βάλουν στους κόλπους της ΝΔ αμφιλεγόμενες ψήφους, για μικροκομματικούς λόγους.
Ο Αντώνης Σαμαράς όμως, ξεκάθαρα είπε: Στην κατοχή κουκουλοφόροι και ναζί ήταν ένα πράγμα. Πολεμήσαμε τους ναζί ως Έλληνες, όσο κανένας άλλος λαός και υποφέραμε από τους ναζί ως Έλληνες όσο κανένας άλλος λαός. Επομένως εγώ δεν δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά μας ναζί και ήδη πολύ μιλήσαμε γι΄ αυτούς.

Αυτή είναι απάντηση από πολιτικό άνδρα. Χωρίς καμιά σκιά, χωρίς πολιτικάντικα κολπάκια χαρακτήρισε ναζιστές τους Χρυσαυγίτες, αυτό που όλοι γνωρίζουμε αλλά κάποιοι ξεχνούν. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που θα ψηφίσουν τους φασίστες του Μιχαλολιάκου γιατί λέει… διώχνουν τους μετανάστες από το κέντρο και βοηθούν τους γέρους.
Μας κατηγορούν μάλιστα που τα γράφουμε αυτά γιατί λέει δε ζούμε την κόλαση του κέντρου, λες και γνωρίζουν που ζούμε και πώς.
Άλλο όμως, η ανικανότητα του κράτους να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες και να υλοποιήσει μια σωστή μεταναστευτική πολιτική, διώχνοντας τους παράνομους μετανάστες από την Ελλάδα, κι άλλο οι θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής να βγαίνουν και να κυνηγάνε το βράδυ ανθρώπους λες και είναι ζώα.
Αυτή είναι η διαφορά της δημοκρατίας από το φασισμό. Στην μεν πρώτη αντιμετωπίζεις το θέμα με κάθε νόμιμο κι ανθρώπινο μέσο στη δεύτερη απλά παίρνεις τα όπλα κι όποιον πάρει ο Χάρος.
Ο Σαμαράς απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι μπορεί να γίνει μεγάλος ηγέτης. Ξεκάθαρα λέει ότι δε θέλει τους ναζιστές δίπλα του και πολύ που μιλάμε μ’ αυτούς. Είναι ένα μήνυμα σε όσους αποφασίσουν να εγκαταλείψουν μια προσπάθεια ανάτασης της χώρας στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος για να πάνε να ψηφίσουν τους άθλιους αγράμματους που μιλάνε ακόμη για κρεματόρια, για γυναίκες που δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα να μιλάνε και για Καθαρή φυλή. Που ζείτε ρε; Στη Γερμανία του μεσοπολέμου;
Τουλάχιστον ο Σαμαράς έβαλε τη διαχωριστική γραμμή με όλους αυτούς τους σκοτεινούς τύπους.
Στην ίδια συνέντευξη ο Σαμαράς μίλησε για ενδείξεις ότι υπάρχει ένα «ρεύμα νίκης και δυναμικής» της ΝΔ. Αυτό, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλεται στο γεγονός ότι όλος ο ελληνικός λαός και κυρίως οι αναποφάσιστοι αντιλαμβάνονται ότι το κόμμα του έχει ένα «συγκεκριμένο, συγκροτημένο σχέδιο για ανάπτυξη».
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» λέγοντας ότι «έχει ενδείξεις ότι το δημοσκοπικό φούσκωμα θα ξεφουσκώσει, ενώ εκτίμησε ότι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ πέφτουν δραματικά και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννης δεν μπαίνει στην Βουλή
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: κοιτάξτε, το ένα κόμμα από το χώρο της Κεντροδεξιάς να το πω έτσι ή Δεξιάς πέφτει δραματικά.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό λέτε;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ναι, το άλλο δεν μπαίνει στη Βουλή.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Για τη Δημοκρατική Συμμαχία λέτε;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πάλι ναι. Ο κ. Καμμένος που είπατε πριν, σήμερα ορκίζεται και δηλώνει «ζήτω ο Τσίπρας, ούτε νεκρός δε συνεργάζομαι με τη Νέα Δημοκρατία» είπε, ούτε νεκρός. Επομένως, θέλουμε δε θέλουμε, αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία, με ένα πρόγραμμα συγκροτημένο, με μια γραμμή συντεταγμένη, είναι η μόνη δύναμη η οποία εγγυάται σταθερότητα πρόοδο και πάνω απ΄ όλα ανάπτυξη με δικαιοσύνη, που είναι το μεγάλο ζητούμενο.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: κ. Πρόεδρε πριν πάμε στο τι έχετε κατά νου για την Κυβέρνηση, εφόσον κι αν λάβετε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, θέλω να σας ρωτήσω γιατί το ακούω από αρκετούς: Μήπως είχατε υποτιμήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Μήπως δεν είχατε δώσει τη σημασία που έδινε υπό την έννοια τι θα απηχούσε και τι θα μπορούσε να πάρει από τη Νέα Δημοκρατία;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Μήπως αντίθετα τους υπερτιμούν; Μήπως αυτό το δημοσκοπικό φούσκωμα τελικά αποδειχθεί κενό αέρος; Γιατί κατά την άποψή μου κάθε…
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Έχετε τέτοιες ενδείξεις;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς έχω. Κάθε τέτοια ψήφος που πηγαίνει σε τέτοια κόμματα, είναι μια ψήφος η οποία δίνει πολιτική ασυλία στο ΠΑΣΟΚ, φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ κι αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μάλιστα. Τι θα σημαίνει για σας το ενδεχόμενο ας πούμε ένα κόμμα σαν τη Χρυσή Αυγή, να μπει στη Βουλή; Έχουμε και κάποια γεγονότα πρόσφατα, προχθεσινά και ταυτοχρόνως υπάρχει ένας κόσμος και βλέπω ότι και οι νεώτερες ηλικίες οι οποίες προσβλέπουν σε τέτοιες πρακτικές.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κοιτάξτε, στην κατοχή κουκουλοφόροι και ναζί ήταν ένα πράγμα. Πολεμήσαμε τους ναζί ως Έλληνες, όσο κανένας άλλος λαός και υποφέραμε από τους ναζί ως Έλληνες όσο κανένας άλλος λαός. Επομένως εγώ δεν δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά μας ναζί και ήδη πολύ μιλήσαμε γι΄ αυτούς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα καλσόν. Όσο για τις παντελονάτες απαντήσεις έχω να πω ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Από την προδοσία του 1993 στην ηγεσία της ΝΔ με "δημοκρητικές" διαδικασίες. (ναι, δημοκρητικές). Ας όψεται η Μπακογιάννη που δέχτηκε εσωκομματικές εκλογές που δεν προέβλεπε το καταστατικό του κόμματος. Κατά τα άλλα σταθερά ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γιατί θέλω να δω να πέφτουν σφαλιάρες στο ναό της δημοκρητίας.