slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο. Κεφαλογιάννη: "Κουρεύτηκαν" μέχρι και τα ομόλογα του ΕΟΤ!

«Την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κάνει προεκλογική εκστρατεία επάνω στο ότι δεν 'κατασπατάλησε', όπως ο ίδιος λέει, πόρους για την προβολή και προώθηση του τουρισμού, αποκαλύπτεται, ότι τα αναξιοποίητα αποθεματικά του ΕΟΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας, έχουν μετατραπεί σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και έχουν υποστεί το ανάλογο 'κούρεμα'.

Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ και να τεθεί εν αμφιβόλω μια σειρά από επιβεβλημένες προγραμματισμένες ενέργειες, όπως, συμφωνίες με tour operators και ενέργειες δημοσίων σχέσεων σε αγορές, όπου έχει υποστεί πλήγμα η εικόνα της χώρας.

Και όμως, ακόμα κανείς δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Το αντίθετο. Η πολιτική ηγεσία του Τουρισμού παρά το σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, επιλέγει να σιωπά.
Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη. Ο κόσμος του τουρισμού περιμένει απαντήσεις. Ας αναλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και ας εξηγήσουν, με ποιο σκεπτικό άφηναν αναξιοποίητα τα κεφάλαια του ΕΟΤ. Γιατί, όταν εμείς φωνάζαμε ότι πρέπει να γίνουν στρατηγικές επενδύσεις στην επικοινωνία του ελληνικού τουρισμού, μας κατηγορούσαν ότι δήθεν ζητάμε να κατασπαταληθούν πόροι.

Ορίστε, τι κατάφεραν με τις λογικές τους. Ο ΕΟΤ είναι μείον 25 εκατ. ευρώ στα αποθεματικά του. Ο προϋπολογισμός του είναι στον αέρα και η αξιοπιστία του έχει κλωνιστεί. Μέσα σε όλα αυτά, ο τουριστικός κόσμος πρέπει να ανταποκριθεί σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να υπολογίζει στον ΕΟΤ.
Η στάση των αρμόδιων, που δε βλέπουν, δεν ακούν, δε λένε τίποτα, είναι προκλητική. Τους καλούμε να δώσουν απαντήσεις άμεσα.

Ο. Κεφαλογιάννη
Βουλευτής Ρεθύμνου
Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας»
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Οὐδεὶς ἑκὼν δίκαιος, ἀλλ’ ἀναγκαζόμενος»

Συντοπίτες Συμπολίτες ΝΑΞΙΟΙ

Οι παρακάτω προσωπικές σκέψεις για την παρούσα πολιτική κατάσταση, ελπίζω να προστεθούν στις υπόλοιπες, που έχετε ήδη και στο τέλος της ανάγνωσης του κειμένου, η αίσθησή σας για το «πολιτικό σκηνικό», να είναι ( αν είναι δυνατόν) πιο ξεκάθαρη για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη κρίσιμη «συνάντησή μας» με τους ετερώνυμους και πολλές φορές ετερόδοξους «εθελοντές» η «ακούσιους μάρτυρες» της σωτηρίας μας ( στα υπάρχοντα {δυστυχώς} πλαίσια, της «όποιας» κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης ).
Στόχος μας πρέπει να είναι (απ όποιον ιδεολογικό ή κομματικό σχηματισμό ο καθένας αναγνωρίζει η διαισθάνεται την ύπαρξη επίλυσης της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης), η ισχυρότατη δέσμευση, των υπό εκλογή προσώπων, και κατά το δυνατόν πάντοτε , η επιλογή των ικανοτέρων και λιγότερο διεφθαρμένων . Δυστυχώς, εντελώς προσωπικά πλέον, πρέπει να δοθούν εγγυήσεις για τίμια έξοδο από τα συλλογικά εθνικά αδιέξοδα, απ τον καθένα υποψήφιο και στον καθένα από μας, διαφορετικά θα μας απομένει η ατομική αυτονόμηση (με ότι συνεπάγεται αυτή) αν αποτύχει η προσπάθεια .
Η τελευταία απόπειρα της μεταπολιτευτικής τάξης πραγμάτων πρέπει να πετύχει.
Η ιδιοτέλεια αυτή την ώρα συνιστά απειλή και έγκλημα.
Οι κανόνες της δημοκρατίας είναι απλοί.
Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία!
Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το ΛΑΟ, υπάρχουν υπέρ αυτού και του ΕΘΝΟΥΣ!!!

ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ, ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ, ΚΡΙΝΩ, ΕΚΛΕΓΩ, ΑΠΑΙΤΩ!!!

Αντιμετωπίστε χωρίς έλεος και φόβο τους κατά περίπτωση αναλφάβητους προσήλυτους και μη, του καπιταλισμού, του νεοφιλελευθερισμού , του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού και των άλλων ιδεολογιών-θεωριών , στο όνομα, της ανεργίας των παιδιών σας, της σφαγιασμένης σας σύνταξης, της αβεβαιότητας του μέλλοντός σας , της ανυπαρξίας συστήματος υγείας, των αβίωτων μισθών σας , της άθλιας Παιδείας, της πολύπαθης Δικαιοσύνης.
Φωνάξτε ΟΧΙ στους κατά τη γνώμη σας «λαθρεπιβάτες» και τις «πουτάνες» της πολιτικής και της πολιτείας, που τρομαγμένοι, χωρίς εφικτές λύσεις θα σας προσεγγίσουν.
Δώστε τους να καταλάβουν, πως η « πολιτική παρτούζα» που ονειρεύονται, ερεθισμένοι από την έλλειψη πολιτικής παιδείας μας, τις προσωπικές μας μικρότητες, τα αποκτηθέντα από αυτούς πολιτικά πάθη μας, ΤΩΡΑ δεν θα γίνει.
Οι όροι της πολιτικής συνεύρεσης θα είναι απόλυτα αμοιβαίοι.
Ξεχωρίστε τα πολιτικά σκύβαλα που με τις κυβείες τους και με αθύρματα λέξεων σας προσκαλούν και σας προκαλούν. Στείλτε τα στα σκουπίδια της Ιστορίας.
Τυχερά εκλογικά παιχνίδια, δάνεια όνειρα, ΤΕΛΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια …..

Στους χαμογελαστούς «ευγενείς κανίβαλους» πολιτικούς, που με μονομερείς συμβάσεις στα χέρια τους, του τύπου- να σκέφτεστε όπως κι εμείς- για υπογραφή, να τις επιστρέφετε άμεσα, λόγω «αγνώστων παραληπτών».
Απαιτείστε επιτέλους, χώρο για πολιτική ανάσα ανάμεσα στα « μπεταρισμένα» κομματικά «περιβόλια». Ο τεχνητός δανεισμός «ψηφεργατών» απ το ένα κτήμα στο άλλο και τούμπαλιν, μόνο περιπέτειες εθνικές συσσώρευσε. Το μοντέλο αρχηγός, υπασπιστές, υπήκοοι είναι ξεπερασμένο.
Γνωστοποιείστε ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς να ανακοινώσουν ΔΗΜΟΣΙΑ, δίκην τελεσιγράφου, στους φίλους τους και συνεταίρους ΕΧΟΝΤΕΣ (επιχειρηματίες, εθνικούς εργολάβους, προμηθευτές , τραπεζίτες, τζογαδόρους και κάθε λογής «καταθέτες» εξωτερικού ιδιαίτερα) να τσακιστούν να προσκομίσουν στο « guichet» – ΤΑΜΕΙΟ του Έθνους για άμεσες και έντιμες επενδύσεις τα εκ του «φόβου»(υποτίθεται έστω) εξαχθέντα ή «εντοπίως» αποκρυβέντα , διότι αν παραστεί ανάγκη, να αναζητηθούν σε δραματικότερες συνθήκες ,θα συνοδεύονται στην καλύτερη περίπτωση από αιτήσεις αναγκαστικής αλλαγής ιθαγένειας.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!!!

Τα δημοκρατικά όρια της πολιτείας, αυτές τις ώρες είναι εκρηκτικά μεταβλητά έως ανισσόροπα και απαιτούν από εμάς, τους απλούς ΠΟΛΙΤΕΣ, συντεταγμένοι δημοκρατικά, με ανθρώπινα αλληλέγγυα αισθήματα, να σηκωθούμε απ τον πνευματικό ληθαργισμό που μας επιβάλλουν και να αποσφηκώσουμε την επικράτεια, επιβάλλοντας την αληθινή Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία είναι το αποτέλεσμα ενός διαρκούς αγώνα, ενός άθλου, του ΤΕΛΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ, μεταξύ δύο ομάδων, που η μια έχει στις τάξεις της, την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία, τη συλλογικότητα, την πρόοδο, την ευημερία, την ισονομία, την ισότητα και η άλλη την αναρχία, την αδικία, τη φαυλότητα, τη δουλεία, την κομματοκρατία, τη βαρβαρότητα, τη μετριότητα, την αναξιοκρατία, την ηλιθιότητα.
Οι «δουλίτσες» μας ευτυχώς ίσως τέλειωσαν. Η κρίση μας τρόμαξε, δεν πρέπει όμως να μας καταβάλλει. Εμείς με τη σειρά μας να «τρομάξουμε» τους τρομοκράτες, επιλέγοντας τους άκαμπτους ηθικά και πιέζοντας τους αφόρητα να δεσμευθούν πως θα ιεραρχήσουν και θα δουλέψουν σκληρά, για τα αυτονόητα αιτήματα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ας καβαλικέψουμε τώρα πάλι τους Αιώνες.
Ας σφυρηλατήσουμε πάνω στις γνωστές Αρετές μας για να ξεσκουριάσουμε από τη Διχόνοια και το Φθόνο το ατσάλι του ΓΕΝΟΥΣ.
Μόνο το προσωπικό αίσθημα ευθύνης του καθενός, θα μας οδηγήσει σιγά και αθόρυβα στην έξοδο από την κρίση και το αξιακό τέλμα.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ