slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όλοι οι προτεινόμενοι και οι αυτοπροτεινόμενοι σύντροφοι


Χτες Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεση υποψηφιοτήτων για μέλη και φίλους του Πασόκ, αλλά και από άλλους απλούς πολίτες, που θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων κατατεθήκαν ή  αυτοπροτάθηκαν  οι παρακάτω: 
1. Ο Φιλωτίτης Γιάννης Βλασερός, ιατρός καρδιολόγος, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ΑΥΤΟΠΡΟΤΑΘΗΚΕ 

2. Ο Απεραθίτης Ιάκωβος Γιακουμής,  χημικός , εκπρόσωπος τύπου της Συμπαράταξης Νάξου και μικρών Κυκλάδων, ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ  ο πρώην τέως δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης  


3. Ο Φιλωτίτης Νικόλας Βασιλάκης, τέως Δήμαρχος Δρυμαλίας ΑΥΤΟΠΡΟΤΑΘΗΚΕ 


4 Ο  Μανώλης Σέργης  επιχειρηματίας  και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νάξου 


5 Ο Βασίλης Χάνδακας και 
Μάριος Ρούσος από τη Σύρο
   


Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει  και άλλες υποψηφιότητες, καθώς και από άλλα νησιά. 

Βεβαία αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά θα είναι υποψήφιος ή υποψήφιοι κάποιοι από τους συγκεκριμένους .
Μέχρι  την Παρασκευή, όπου είναι η  συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και  θα ανακοινωθούν οι τελικές υποψηφιότητες, θα ακουστούν πολλά.
Μέχρι  την Παρασκευή, όπου είναι η  συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και  θα ανακοινωθούν οι τελικές υποψηφιότητες, θα ακουστούν πολλά.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, ρε γέλια!!!!
Τι είναι πάλι αυτό; Πρωταπριλιάτικο αστείο;
Να 'σαι καλά Νάξιε, μου έφτιαξες τη διάθεση!!!
Από πού τους ψάρεψαν τέτοιους ροφούς; Από το ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ;
Να τους κάνουμε τουριστική ατραξιόν για αυτοδύτες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο...
Πασοκικό αστείο είναι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΛΟΓΟΟΠΩΣ Ο Γ.ΒΛΑΣΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε γιατί μου κλέβετε τον ιδρώτα ποιος Νάξιος.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟ Αναρτήθηκε από Τον Ρεπόρτερ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά είναι μεγάλη ευκαιρία να πετάξουμε στη θάλασσα τους ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ που θέλουν να μας σώσουν
Όπως σώσαν την Δρυμαλία ορισμένοι
τώρα θέλουν να σώσουν και την Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αλήθεια τα γράφετε ή είναι πρωταπριλιάτικο αστείο ; Είναι δυνατόν να είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ άνθρωπος που τον έχει προτείνει ο ΜΑΡΑΚΗΣ ; Δηλαδή πόσο μυαλό μπορεί να έχει κάποιος για να δεχθεί ή να βάλει το Μαράκη να τον προτείνει; Δεν πήγαινε τουλάχιστον στο Καμμένο αφού κάηκε πριν καλα καλα γίνει υποψήφιος ; Α ρε Ιάκωβε !!! Μη μου πεις πως για να πάρεις την υπογραφή του Μαράκη μας επισκέφθηκες την προηγούμενη εβδομάδα . αν υποψιαστώ κα΄τι τέτοιο ... ε ρε γέλια.

Ανώνυμος είπε...

Να είμαστε σοβαροί. Η υποψηφιότητα Βλασερού είναι μια από τις καλύτερες που θα μπορούσαν να υπάρξουν. Ο διακεκριμένος γιατρός μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι άλλοι...... γ..τα

Ανώνυμος είπε...

ο Γιαννακης ο Μαρακης πως και δεν κατεβαινει ??? τι κριμα τετοιο λαμπρο αστερι να παει χαμενο ... μοιαζει του πατερα του εχει ηγετικες τασεις ειδικα στα οικονομικα ειναι αστερι ... σε οποιον φοραει παπουτσια χρωσταει ...

Νικόλας Βασιλάκης, πρ. Δήμαρχος. είπε...

Επειδή υπάρχουν σχόλια στην ανάρτηση σας σχετικά με την συμμετοχή μου στις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναρτώ το παρακάτω κείμενο που έστειλα στα τοπικά ΜΜΕ.
ΠΡΟΣ: Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης Νάξος 3-4-2012

Ανάδειξη υποψήφιων βουλευτών ΠΑΣΟΚ
του Νικόλα Γ. Βασιλάκη
Συμμετέχω με αυτοπρόταση μου στη διαδικασία αξιολόγησης και ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς Εθνικές εκλογές. Ουδέποτε κατά το παρελθόν ακόμη και σε περιόδους μεγάλης λαϊκής αποδοχής του πολιτικού μου χώρου, δεν σκέφτηκα και δεν επιχείρησα μια τέτοια επιλογή, επειδή:
- Ήμουν δεμένος με τον τόπο μας και δοσμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση για είκοσι χρόνια.
- Δεν θα ένοιωθα βολικά σαν πολιτικό πρόσωπο και δεν μπορούσα να είμαι πολιτικάντης.
- Πίστευα ότι υπήρχαν πρόσωπα καταλληλότερα από εμένα για τους ρόλους αυτούς.
- Ακόμη και αν το ήθελα, για να εκλεγώ, θα έπρεπε να συμβιβαστώ με παλαιοκομματικές λογικές και
πρακτικές αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές μου.
- Και το σημαντικότερο, διαφωνούσα με την απόλυτα κομματική διαδικασία επιλογής υποψηφίων,
κάτι που γινόταν από όλα τα κόμματα. Αντ’ αυτού έχω προτείνει από το 2007 αλλά και πρόσφατα,
με σχετικές εισηγήσεις μου προς το ΠΑΣΟΚ, την ανοιχτή, δημοκρατική και αντιπροσωπευτική
διαδικασία μέσω εκλεκτορικών σωμάτων, σε Δημοτικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.
Τι άλλαξε λοιπόν ή τι αλλάζει στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξω και εγώ στάση.
Η οικονομική, αλλά κυρίως η κρίση του πολιτικού μας συστήματος, για τα οποία μερίδιο ευθύνης έχει και το ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να οδηγήσει όλα τα κόμματα σε επαναπροσδιορισμό της κομματικής και πολιτικής συμπεριφοράς και τακτικής τους. Ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός, ο κομματικός και συνδικαλιστικός τακτικισμός και τα κατάλοιπα του παλαιοκομματισμού, όπως η διγλωσσία, η υποσχεσιολογία και η ρουσφετολογία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν πλέον θέση στην πολιτική.
Συνεχίζω πιο κάτω λόγω έλλειψης χώρου.

Νικόλας Βασιλάκης, πρ. Δήμαρχος. είπε...

Συνέχεια από το προηγούμενο.
Σχεδόν όλα τα κόμματα πορεύονται προς τις εκλογές ενδιαφερόμενα μόνο για τα ποσοστά τους και όχι για την επόμενη μέρα. Η Ν.Δ. φάσκοντας και αντιφάσκοντας, προσκολλημένη στις παλαιοκομματικές τακτικές της διγλωσσίας, της υποσχεσιολογίας και της ρουσφετολογίας γνοιάζεται μόνο για την νομή της εξουσίας. Τα άλλα κόμματα, τα λεγόμενα αντιμνημονιακά, με εξαίρεση το ΚΚΕ που οι θέσεις του είναι ξεκάθαρα γνωστές, παίζουν μεταξύ λαϊκισμού, εθνικισμού, ανεύθυνης και επικίνδυνης αοριστολογίας, χωρίς ελπίδα και προοπτική. Θέλω να πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται και αυτό βέβαια για τα ποσοστά του, αλλά τώρα όχι μόνο γι’ αυτά. Η καταστροφική πορεία της Χώρας, την οποία κλήθηκε να ανακόψει το 2009, το ανάγκασε να πάρει γρήγορες αποφάσεις, με σκληρά και επώδυνα μέτρα, που ήταν έξω από την ιδεολογία του, την οικονομική και κοινωνική πολιτική του. Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη και τα λάθη που σίγουρα έγιναν, πιστεύω ότι έκαναν το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του πολιτικά πιο ώριμα, πιο σοβαρά και πιο υπεύθυνα για την επομένη των εκλογών μέρα, απαλλαγμένα από τις παλαιοκομματικές πρακτικές του παρελθόντος. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την εκλογή του νέου προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, μιας σημαντικής πολιτικής και πνευματικής προσωπικότητας, που έχει ανάγκη η σύγχρονη πολιτική και απαιτεί η χρονική συγκυρία, με έκαναν να πιστέψω ότι αρκετά πράγματα άλλαξαν και αλλάζουν προς το καλλίτερο μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτή λοιπόν την νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ και τα πολιτικά πράγματα, θεώρησα ότι μπορώ να προσφέρω ως υποψήφιος βουλευτής, χωρίς αυτό να είναι και αυτοσκοπός μου. Ενημερώθηκα για τους άλλους τρεις Ναξιώτες ενδιαφερόμενους υποψήφιους, τους οποίους γνωρίζω πολύ καλά. Τα σημαντικότερα κριτήρια ανάδειξης υποψηφίου, όπως αυτά προβλέπονται στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. είναι το ήθος, ή εγνωσμένη ικανότητα, η κοινωνική καταξίωση, η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους, η εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν και η επιλογή νέων προσώπων με κύρος που σηματοδοτούν την ανανέωση. Κρίνοντας επιεικώς τους άλλους προταθέντες θεωρώ ότι κάποιος ή κάποιοι πληρούν όλα σχεδόν τα κριτήρια. Κρίνοντας αυστηρότερα τον εαυτό μου, όπως κάνω πάντα, θεωρώ ότι η υποψηφιότητα μου υστερεί των άλλων, ως προς τη σημαντικότατη απόφαση του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επιλογή νέων προσώπων που θα σηματοδοτούν την ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό του τόπου μας. Πιστεύω και ελπίζω να επιλεγεί ο καταλληλότερος χωρίς μικροκομματικές μεθοδεύσεις που τόσο πολύ έχουν βλάψει και τη Νάξο. Ανήκω και εγώ σε εκείνους που το εισόδημα τους προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από μια μικρομεσαία σύνταξη του δημοσίου που έχει περικοπή κατά 30% και σε εκείνους που δεν έχουν «τρυπώσει» κανένα τους παιδί στο αμαρτωλό δημόσιο. Εάν δεν επιλεγώ, θα είμαι παρών σε αυτή τη νέα αρχή του ΠΑΣΟΚ, που δίνει τη μοναδική ελπίδα και προοπτική και εάν χρειαστεί και μου ζητηθεί θα σταθώ δίπλα στον καταλληλότερο υποψήφιο βουλευτή που θα αναδειχθεί.

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλώς τον πρώην!!!
Μαζί με το Λάζαρο αναστήθηκες κι εσύ;
Είμαι περίεργος να δω πόσο καιρό θα παραμείνεις σταθερός στις αποφάσεις σου.Αλλά τι λέω; Είσαι βράχος εσύ!!!
Το απέδειξες και στις δημοτικές τι ακλόνητο ντουβάρι είσαι...

Ανώνυμος είπε...

τουλαχιστον ο πρωιν αγαπητε ανωνυμε εχει τους ορχις να τα πει εδω κοντα μας ...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως κάποιοι έχουν πολύ ελέυθερο χρόνο, έχουν λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα, μπορούν να πληρώνουν τους έξτρα φόρους, το χαράτσι του Βενιζέλου, είναι ευχαριστημένοι με το κόμμα που ξεφτίλισε τη χώρα μας, τον αρχηγό του, οπότε δηλώνουν προθυμία να τον στηρίξουν. Κι εμείς που ζούμε στον πραγματικό κόσμο-κόλαση που μας φόρτωσαν και έκαναν τη ζωή μας και των παιδιών μας μαύρα, χωρίς όνειρα, χωρίς κάτι να μας κάνει να γελάμε, θα τους απαντήσουμε όπως τους αξίζει. Ένα έχω να πω: Ντροπή! Αλλά που να βρείτε τιν τσίπα...

Μπάρμπα Μπεν είπε...

Ουστ τρελοκαριολες θελετε και ψηφο... ποτε ξανα σε σας...