slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

NAXOS KAI AN S ARESEI... ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ:


 ΠΑΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ   ΚΥΚΛΟΦΡΗΣΕ 
ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Τεύχος: 1 (Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2011)
Εκδότης: Εταιρεία "Ναξιακά Γράμματα"
Σελίδες: 112
Τιμή του Βιβλιοπωλείου μας: 5,00€
 -Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του ολοκαίνουριου τριμηνιάιου Ναξιακού περιοδικού με τίτλο «Ναξιακά Γράμματα».
- Η θεματολογία του Περιοδικού είναι ποικίλου περιεχομένου και περιλαμβάνει άρθρα και μελέτες επιστημονικού χαρακτήρα σχετιζόμενες με την Ιστορία, Αρχαιολογία, Λαογραφία, Λογοτεχνία, Τέχνη, Παράδοση και τον Πολιτισμό της Νάξου, βιβλιοπαρουσιάσεις νέων
εκδοτικών προσπαθειών με θέμα τη Νάξο και τέλος τις δραστηριότητες της εταιρείας «Ναξιακά Γράμματα που εκδίδει και το περιοδικό.
Σύμφωνα με τον πρόλογο της Συντακτικής Επιτροπής, με το Περιοδικό επιθυμούν να έχουν ουσιαστική παρουσία, οντότητα, δράση και προσφορά στην ανάδειξη, αξιοποίηση, διαφύλαξη και προβολή του Ναξιακού πολιτισμού, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, με τις επιβεβαιώσεις και τις αντανακλάσεις του στη σημερινή πραγματικότητα.
- Το Περιοδικό εκτός από το ότι παρέχει τέλος τη δυνατότητα σε επιστήμονες και ερευνητές να παρουσιάσουν μέσα από τις στήλες του τα άρθρα και τις μελέτες τους
είναι και ένα συνεκτικός κρίκος και δίαυλος στενής επικοινωνίας, δημιουργίας φιλικών σχέσεων και συνεργασίας με εκείνους που σχετίζονται με το Περιοδικό.
- Εκδότης των «Ναξιακών Γραμμάτων» είναι ο Γιάννης Βερώνης, ενώ μέλη της συντακτικής επιτροπής είναι η Ειρήνη Γρατσία, η Τασία Δεουδέ, ο Νίκος Δέτσης, ο Μανόλης Δρης, ο Πέτρος Ματζάκος, ο Αντώνης Τζιώτης, ο Κ. Τουμπακάρης και ο Στέφανος Ψαρράς. 

- Ευχόμαστε από καρδίας να έχει καλή πορεία, να εδραιωθεί σαν το περιοδικό του Ναξιακού Λαού αλλά και να παραμείνει ο πνευματικός φάρος αλλά και μια ζωντανή συντροφιά για πολλά πολλά χρόνια!


Ο χρήστης ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ δημοσίευσε στην ομάδα NAXOS KAI AN S ARESEI...

Δεν υπάρχουν σχόλια: