slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μ. Μπαρδής: Ξύπνησαν τον Παπά Θεόκλητο Ρενέση για να πάει στην εκκλησία το Μεγ. Σάββατο! – Ακούστε τις δηλώσεις του


Με αφορμή την σύλληψη του πρώην εφημέριου της Κωμιακής, Αρχιμανδρίτη Θεόκλητου Ρενέση, για ασέλγεια σε ανηλίκους στην νέα του ενορία στην Αθήνα, συνέντευξη παρεχώρησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας (Κωμιακής) Μάκης Μπαρδής στην.....
Ραδιοφωνία Κυκλάδων και στους δημοσιογράφους Πόπη Αλιμπέρτη και Μάριο Βουτσίνο...

Ο κ. Μάκης Μπαρδής ανέφερε ότι δύο φορές είχαν επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικο, προκειμένου να παραπονεθούν για τα έργα και τις ημέρες του Αρχιμανδρίτη Θεόκλητου στην Κωμιακή.
 ....
Ο Μητροπολίτης και στις δύο περιπτώσεις προσπάθησε να προστατεύσει τον «ιερωμένο»(κατα όπως τα λέει ο Μπαρδής). Ο κ. Μπαρδής έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα περίεργης συμπεριφοράς του Αρχιμανδρίτη:

• Έβαψε τις αγιογραφίες της Θεοσκέπαστης
• Κατέστρεψε το τέμπλο του Βυζαντινού Ναού του Αγ. Γεωργίου (χρονολογείται από το 1916)
• Έστειλε αντικείμενα στην Αθήνα για συντήρηση τα οποία επεστράφησαν σε μόλις μία εβδομάδα. Ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν 3 ευαγγέλια (το ένα χρονολογείται από το 1816), καντήλια και μανουάλια
• Έσπασε τον Εσταυρωμένο της Θεοσκέπαστης με τα πόδια του στην ρίζα του Πλατάνου της Αυλής της Εκκλησίας (με την δικαιολογία ότι ήταν σε κακή κατάσταση)

Ο κ. Μπαρδής είπε ότι είχε συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο της Κωμιακής και είχε λάβει απόφαση να καλέσει την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές. Επειδή δεν υπήρξε αντίδραση της υπηρεσίας, καινούριο έγγραφο εστάλη την Παρασκευή, 9 Μαρτίου.
Επίσης δημιουργήθηκε μία τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο, τον πρώην πρόεδρο του χωριού Αντώνη Αλιμπέρτη και τον πρώην βουλευτή Νίκο Λεβογιάννη προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Αν και κατακεραύνωσε την κοσμική ζωή του Αρχιμανδρίτη λέγοντας ότι πήγαινε στα μπαράκια και έπινε (μάλιστα το Μεγ. Σάββατο αναγκάστηκαν οι κάτοικοι να τον ξυπνήσουν ώστε να πάει στην εκκλησία), τόνισε ότι δεν γνωρίζει καμία περίπτωση ασέλγειας κατά το διάστημα του ενός χρόνου που υπηρέτησε στην Κωμιακή.

Τέλος, ανέφερε ότι ενώ ήρθε με το κινητό του και μία βαλίτσα στην Κωμιακή, έφυγε, όμως, με πολλές κούτες….
Αναρτήθηκε από naxorama 












































































1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΑΚΟΜΑ?ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΑΚΟ,ΣΤΟ VIDEO ΘΕΟΚΛΗΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΜΗΔΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟ...ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ!