slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H ΚΝΕ Νάξου στηρίζει τις καταλήψεις των μαθητών



clip_image002
Χαιρετίζουμε τον αγώνα των μαθητών του Ενιαίου Λυκείου Χώρας Νάξου.
Η αντίδραση και η κινητοποίηση σας ενάντια σε διακρίσεις και άνιση αντιμετώπιση σας από μερίδα καθηγητών είναι δίκαιη. Η άνιση αντιμετώπιση δεν είναι τυχαία, ούτε εκδηλώνεται κατ΄ εξαίρεση στο συγκεκριμένο σχολείο δυστυχώς.
Είναι κομμάτι της λογικής που θέλει τον καθηγητή και τον μαθητή αντιμέτωπους.
Για μας ο καθηγητής πρέπει να είναι φάρος και οδηγός για το μαθητή του, να βασίζεται ο μαθητής επάνω του με σεβασμό και εμπιστοσύνη. Με απλούς τρόπους και παραδείγματα που αντλεί από την καθημερινή ζωή, μπορεί να συνδέει τη θεωρητική γνώση με σύγχρονα ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ο καθηγητής μπορεί και πρέπει να πείθει καθημερινά τους μαθητές του γιατί είναι αναγκαίο να διαβάζουν, να μαθαίνουν. Δεν εννοούμε μόνο το διάβασμα των σχολικών μαθημάτων, αλλά τη γνώση που τον βοηθάει να ερμηνεύει τη ζωή, την εξέλιξή της και να τον συνειδητοποιεί στο να παλεύει για τη διαμόρφωσή της.
Πόσο εύκολα μπορεί ένας καθηγητής να διαδραματίσει αυτό το ρόλο, μέσα σε ένα σύστημα που η Παιδεία του βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις καθηγητών-μαθητών, που ενισχύει την παραπαιδεία και βάζει τους μαθητές σε ένα διαρκές κυνήγι σκόρπιων γνώσεων και ανταγωνισμού; Αναφερόμαστε στη Παιδεία που μας διαμόρφωσαν όλα αυτά τα χρόνια με συνεχείς υποβαθμίσεις των υποδομών και των προγραμμάτων σπουδών σε κάθε βαθμίδα της. Αναφερόμαστε στην Παιδεία Α.Ε. που χρόνια τώρα μεθοδεύουν παρά τον μανδύα «Δημόσια και Δωρεάν», με την εισαγωγή χορηγών είτε σε επίπεδο έρευνας είτε σε επίπεδο διαμόρφωσης της επόμενης γενιάς φθηνών και αμόρφωτων εργατών και ανέργων.
Τα ξέρουμε και τα ζούμε καθημερινά τα προβλήματά μας, δεν θα τα απαριθμήσουμε. Αυτό που έχουμε να προσθέσουμε ως ΟΒ της ΚΝΕ είναι ότι τα προβλήματα μας έχουν αίτια και απαιτούν λύση. Τα αίτια, όσο τετριμμένο και να ακούγεται είναι πολιτικά. Οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και των δορυφόρων τους μας έφτασαν εδώ που είμαστε. Ευθύνες έχουν και όσοι συμβιβάστηκαν και ανέχτηκαν την πολιτική αυτή. Δεν είναι λόγω κακού διαχειρισμού τους, ούτε από ανικανότητα. Είναι επιλογή τους να υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών εις βάρος όλων μας. Είναι οι ίδιοι που μέσα από την ναρκωθολούρα μας θέλουν απαθείς και αποχαυνωμένους, με σκυμμένο το κεφάλι, μακριά από τα προβλήματα μας και την οργανωμένη πάλη που απαιτεί η επίλυσή τους.
Η απάντηση είναι μία, οργανωμένη πάλη μέσα από ενιαίο συντονισμένο μαθητικό μέτωπο και κοινή δράση μαθητών, γονέων και καθηγητών.
Τα κοινωνικά προβλήματα λύνονται μόνο με συλλογική δράση!!!!
Η ΚΝΕ καλεί γονείς και μαθητές, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.
Να παλέψουμε μαζί για :
  • Κανένα κλείσιμο σχολείου. Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολικής μονάδας
  • Αποκλειστικά Δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, για την μόρφωση.
  • Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.
  • Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν.
  • Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς μετά το τέλος των σπουδών.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαρίστως θα στήριζε και την διάλυση του Κράτους και την δημιουργία σοβιετικού φασιστικού τοιούτου. Πρέπει να τους φοβόμαστε,είναι χειρότεροι από αυτούς που μας τυραννούν τώρα ,είναι πολύ πιο επικίνδυνοι .