slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χαιρετίζει το «κίνημα της πατάτας» η ΝΔ

Το κίνημα προάσπισης των συμφερόντων των παραγωγών και των καταναλωτών, γνωστό πλέον και ως «κίνημα της πατάτας» χαιρετίζουν με ανακοίνωσή τους ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ζωντανός και η Υπεύθυνη του Τομέα Καταναλωτικών Οργανώσεων, Φωτεινή Βρύνα. Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της ΝΔ, οι καταναλωτές έχουν πρωταρχικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της αγοράς, επιβραβεύοντας το υγιές εμπόριο και συγχρόνως γυρίζοντας την πλάτη τους στους κερδοσκόπους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:



«Ο Τομέας Καταναλωτικών Οργανώσεων, της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, χαιρετίζει το κίνημα προάσπισης των συμφερόντων των παραγωγών και των καταναλωτών, γνωστό πια και ως "κίνημα της πατάτας".

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, δημιουργεί καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες, πέρα από οργανώσεις και ό,τι άλλο γνωρίζουμε ως σήμερα.

Στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και τη μη μετατροπή της σε ανεξέλεγκτη, πρωταρχικό ρόλο έχουν οι καταναλωτές, οι οποίοι με τις επιλογές τους επιβραβεύουν το υγιές εμπόριο και συγχρόνως γυρίζουν την πλάτη τους στους κερδοσκόπους. Σε αυτό όμως τον αγώνα, χρειάζεται η υποστήριξη όλων των φορέων, πολιτικών και κοινωνικών.

Ο Τομέας Καταναλωτικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, κυρίως ενημερωτικές, τους Έλληνες καταναλωτές, χωρίς υστεροβουλία και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους.

Πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος, ο υποψιασμένος, ο ενεργός καταναλωτής μπορεί να γίνει ρυθμιστικός παράγοντας για τη λειτουργία της αγοράς. Να γίνει ανάχωμα στην αισχροκέρδεια. Να απομονώσει πρακτικές που εξαπατούν τους πολίτες. Να στηρίξει τις υγιείς επιχειρηματικές προσπάθειες.

Η σωστή λειτουργία της αγοράς, είναι ένας ακόμα δείκτης αξιοπιστίας για κάθε κοινωνία.

Αυτή την αρχή υπηρετούσαμε πάντα. Αυτό κάνουμε σήμερα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είναι για μας μια πλευρά της πολιτικής, που αγωνίζεται μαζί με τους πολίτες».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πατάτα που τους χρειάζεται.