slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Στις Κάννες συζητούσαμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»!

Η πίεση των ηγετών της G20 να φύγει η χώρα από την Ευρωζώνη, η στάση Παπανδρέου και η τότε δέσμευση για τα νέα μέτρα.

Σχεδόν τέσσερεις μήνες έχουν περάσει από την Κρίσιμη Σύνοδος της G20 στις Κάννες, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την διενέργεια δημοψηφίσματος.

Το κλίμα σε εκείνη την Σύνοδο ήταν πολύ βαρύ για την Ελλάδα και τον ίδιο τον Παπανδρέου, λίγες μόλις μέρες μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα στις 26 Οκτωβρίου.

Το τι ακολούθησε στην Ελληνική πολιτική σκηνή μετά από την επιστροφή Παπανδρέου από την Γαλλία είναι γνωστό.

Αυτό που δεν είναι και αποκάλυψε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, είναι ότι σε εκείνη τη Σύνοδο συζητήθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ηγέτες που συμμετείχαν στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής της G20 στις Κάννες ζητούσαν φορτικά η Ελλάδα να φύγει από τη ζώνη του ευρώ.

Το παραπάνω έκανε γνωστό μέσω συνέντευξής της σε αμερικανικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Για την ιστορία τόσο η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εκείνο το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου στρίμωξαν για τα καλά τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τα γαλλικά μέσα να αναφέρονται σε «κοσμητικά επίθετα» του Σαρκοζί προς τον Παπανδρέου.

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπροστά στην πίεση να αποσύρει το δημοψήφισμα , δέχθηκε το εκβιαστικό δίλλημα «ναι» ή «όχι» στο ευρώ, το οποίο βέβαια δεν έθεσε ποτέ στον Ελληνικό λαό.

Η κυρία Λαγκάρντ είπε ότι τελικά οι ισχυροί του κόσμου μας έκαναν τη χάρη… και αποφάσισαν να δώσουν μιά ακόμη ευκαιρία στην Ελλάδα και να μην την αποβάλλουν από την Ευρωζώνη, υπό την προϋπόθεση ότι θα δεχθεί τους όρους της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Και ο κύριος Παπαδήμος που ανέλαβε αμέσως μετά φρόντισε με την στήριξη και των δύο μεγάλων κομμάτων να περάσει τα πιο σκληρά μέτρα για το λαό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πρέπει να εξηγηθεί από αυτούς που είναι ΚΑΤΑ του μνημονίου είναι.
Γιατί αντέδρασαν με λύσσα στο ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος, αφού λένε ότι ο λαός είναι κατά του μνημονίου και οι ίδιοι είναι υπέρ της άποψης Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ. Υποθέτω ότι ούτε οι ίδιοι στην πραγματικότητα παρά τα όσα λαϊκίστικα λένε για ψηφοθηρικούς λόγους ήθελαν τη καταψήφιση του μνημονίου αφού δεν είχαν καμία εναλλακτική πρόταση. Τελικά δικαιώνεται απόλυτα η επιλογή του δυσβάσταχτου μνημονίου από την ολική καταστροφή της χρεωκοπίας. Όλα τα άλλα είναι Καμμένα – Καστανιδο-κουροφέξαλα. Η απόλυτα σταθερή και δικαιωμένη ήταν η Ντόρα.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ιρλανδία συμφώνησαν και αποφάσισαν όλα τα κόμματα να γίνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός για το δικό τους μνημόνιο. Συμφώνησαν όλοι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Εδώ γιατί δεν το δέχτηκε κανένα κόμμα εκτός ΠΑΣΟΚ; Απάντηση θα δοθεί κάποτε για τη λυσσαλέα αντίδραση σε αυτή την ιστορική και δημοκρατική διαδικασία που ματαιώθηκε; Όχι δεν θα δοθεί γιατί όλα τα κόμματα συμπορεύτηκαν με αυτούς τους Ευρωπαίους ηγέτες αυτούς που τα δικά τους στελέχη καταγγέλλουν στα παράθυρα των διαπλεκόμενων καναλαρχών ως εχθρούς της Ελλάδας. Υποκριτές και λαϊκιστές!!!