slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός για γενόσημα, επικ. Ταμεία-Πως ψήφισαν οι διαγραφέντες βουλευτές

Με τις ψήφους πολλών από εκείνους τους βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που είχαν πει "όχι" στο νέο Μνημόνιο "πέρασε" ο εφαρμοστικός νόμος των υπουργείων Υγείας και Εργασίας που εκτός των άλλων αυξάνει την κυκλοφορία γενόσημων φάρμακα στην ελληνική αγορά, απελευθερώνει το ωράριο των φαρμακείων και θεσπίζει και την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ: 283


ΝΑΙ: 213
ΟΧΙ: 58
ΠΑΡΩΝ: 12


Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που είχαν διαγραφεί επειδή καταψήφισαν το «μνημόνιο 2» και άλλαξαν στάση δηλώνοντας «ναι», είναι οι: Α.Αθανασιάδης και Χρ. Μαγκούφης ενώ άλλοι 12 συνάδερφοί του δήλωσαν "παρόν": Λ. Μίχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασσάρας, Χ.Καστανίδης, Γ.Παπαμανώλης, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ. Μιχελογιαννάκης και οι κυρίες: Μ. Κυριακοπούλου, Λ. Κατσέλη, Χ.Τεκτονίδου, ενώ η κυρία Μ. Ξενογιαννακοπούλου επέμεινε στο «παρών» που είχε εξάλλου δηλώσει και επί του «μνημονίου 2».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 6 διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ. Οι: Α. Βαγενά, Β. Παπανδρέου, Σπ. Κουβέλης, Θ. Παραστατίδης, Οδ. Βουδούρης και Μ. Τσετίν.

Από τη Ν.Δ. «ναι σε όλα» ψήφισαν 8 βουλευτές, η διαγραφείσα Ελίζα Βόζεμπεργκ και οι κύριοι Κ. Παπασιώζος, Ζ. Τζηκαλάγιας, Αν. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης,
Α. Δερμετζόπουλος, Μ. Κεφαλογιάννης και Γ. Βαγιωνάς ενώ άλλοι 7 βουλευτές, οι κύριοι: Γ. Βλάχος, Μ. Γιαννάκης, Μ. Τζίμας, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Γκιουλέκας,
Γ. Καρασμάνης, Μ. Κόλια- Τσαρουχά υπερψήφισαν επί της αρχής και καταψήφισαν κάποια άρθρα.


Από τους διαγραφέντες της Ν.Δ. επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία 4 βουλευτές. Οι: Χ. Ζώης, Σπ. Γαληνός, Π. Μελάς, Μ. Ιατρίδη ενώ η Ε. Κουντουρά και ο Δ. Σταμάτης επέμειναν στο «όχι» καταψηφίζοντας.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το σύνολο του νομοσχεδίου.
Ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε μόνο τα άρθρο 35, που αφορά την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και καταψήφισε το υπόλοιπο νομοσχέδιο,
ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στο άρθρο 89, που αφορά τη χορήγηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς που απασχολήθηκαν με καταχρηστικούς όρους εργασίας ή ως ανήλικοι και καταψήφισε όλα τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: