slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

MRB: Το 50% θέλει συμμετοχή της ΝΔ στην Κυβέρνηση

Πολύ σημαντικά είναι τα ευρήματα και του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της MRB όσο και αν ο Χατζηνικολάου τα παρουσιάζει όπως τον βολεύουν. Την σημαντικότερη κάρτα την έχει τελευταία στη δημοσκόπηση και δεν την αναφέρει καν στην ιστοσελίδα του:

Το 50% των ερωτηθέντων απαντά ότι πρέπει να συμμετέχει στην Κυβέρνηση η, ΝΔ είτε μόνη της είτε μαζί με άλλο ή άλλα κόμματα.

Αντίθετα ο Χατζηνικολάου προτίμησε να διαφημίσει το ότι το 31,5% λέει την εξής παπαριά που δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τα σημερινά δεδομένα:

στο κυβερνητικό σχήμα να μετέχουν όλα τα κόμματα εκτός από ΝΔ...

Δηλ. να μετέχει σε Κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή μαζί με το ΚΚΕ! 
Για τέτοια παράκρουση μιλάμε.




Διαβάστε και το άρθρο του Χατζηνικολάου για τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης:

Πολύ σημαντικά είναι τα ευρήματα και του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της MRB για την Realnews. (Διαβάστε εδώ το β' μέρος σε PDF)
Οι πολίτες σε ποσοστό 68,3% επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας. Στο ερώτημα όμως ποια κόμματα επιθυμείτε να μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα απαντούν, όλα εκτός από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 31,5% . Ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με 28,7%.



Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες εκτιμούν πως κανένας από τους Λουκά Παπαδήμο και Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.



Την ίδια απάντηση δίνουν και στο ερώτημα αν ο Λουκάς Παπαδήμος ή ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να διαχειριστεί τα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της χώρας.



Την πλάτη τους στο πολιτικό σύστημα δείχνουν οι πολίτες στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην Πρωθυπουργία όπου προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με πολύ χαμηλά ποσοστά που φτάνουν το 11,7%.






8 στους 10 ζητούν την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ

Την πόρτα της εξόδου στον Γ. Παπανδρέου δείχνουν τόσο οι πολίτες όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Το 78,9 των ερωτηθέντων υποστηρίζουν πως θα πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία.





Το σημαντικό είναι ότι και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του 2009 ζητούν την απομάκρυνση του από την ηγεσία του κόμματος σε ποσοστό 78%. Το ίδιο επιθυμεί και το 65,2% που δηλώνει πως θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.




Επίσης 6 στους 10 θέλουν τον Γ. Παπανδρέου να αποχωρήσει από πολιτική. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο αλλά όχι ασήμαντο καθώς φτάνει το 39.8%





Φαβορί ο Βενιζέλος για την διαδοχή



Στις αυθόρμητες απαντήσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει μέχρι στιγμής να μην έχει αντίπαλο στην κούρσα της διαδοχής. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 37,3% ενώ τα ονόματα που έχουν ακουστεί δεν ξεπερνούν το 8,7%. Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό 34% απαντά κανένα.




Θέλουν ανασχηματισμό με τεχνοκράτες και πολιτικούς


Οι πολίτες ζητούν ανασχηματισμό. Το κυβερνητικό σχήμα να είναι ολιγομελές και να υπάρχει ισορροπία μεταξύ πολιτικών και τεχνοκρατών




Όσον αφορά το νέο μνημόνιο το 66,9% εκτιμά πως δεν θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της χώρας




Διχασμένοι είναι οι πολίτες στο ερώτημα αν η χώρα μας τελικά θα καταφέρει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ. Το 48,8% εκτιμά πως θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη και το 35,6% πιστεύει πως θα αναγκαστούμε να αποχωρίσουμε και θα επιστρέψουμε στην δραχμή.




Οι ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά την στάση της Γερμανίας απέναντι στην χώρα μας σε ποσοστό 85,9% ακολουθεί το ΔΝΤ ενώ τελευταία έρχεται η Γαλλία με 64% . Το 51,3% πιστεύει πως οι ευρωπαίοι εταίροι μας εκβιάζουν.



Ποιοι κρύβονται πίσω από τους «κουκουλοφόρους»

Πολιτικά υποκινούμενες εκτιμούν οι πολίτες σε ποσοστό 40,2% πως είναι οι καταστροφές από τους κουκουλοφόρους και το 38,8 πιστεύει πως κρύβονται εξωθεσμικά κέντρα





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπουρδαρολογίες για να αποβλακόνουν τους πολίτες να πουλούν εφημερίδες και να γίνεται μπλα μπλα στα διαπλεκόμενα κανάλια.