slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Ανεξάρτητοι Έλληνες" ιδρυτική διακήρυξη


Στις 11 το πρωί ανακοινώθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, που αποκαλείται επίσης αντιμνημονιακό κίνημα.

Το σήμα του νέου κόμματος, που κινείται στο χώρο της λαϊκής δεξιάς, αποτελείται από ένα γαλάζιο γλάρο και τον τίτλο «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε μπλε χρώμα, με υπογραμμισμένη τη λέξη «Ανεξάρτητοι» με κόκκινο χρώμα.

Την πρόθεσή του να συστρατευθεί με τον Πάνο Καμμένο είχε γνωστοποιήσει πριν από λίγες ημέρες ο μέχρι πρότινος γραμματέας του συνδικαλιστικού οργάνου της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.

«Ο κ. Καμμένος είχε πάρει απόφαση να κάνει ένα κόμμα. Τώρα υπάρχουν άλλα δεδομένα. Θα συμμετέχουν πολλά από τα στελέχη που διαγράφηκαν. Ως απλός στρατιώτης θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια, δεν έχω δικαίωμα να πάω σπίτι μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται για μία αντιμνημονιακή κίνηση που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και ότι φιλοδοξεί να συγκεντρώσει περί τις 200.000 υπογραφές πολιτών-συνιδρυτών.

Στον ιδρυτικό πυρήνα πάντως ανήκουν και άλλα στελέχη όπως ο Χρήστος Ζώης και ο Γιάννης Μανώλης που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ.
Έχουν γίνει συζητήσεις και με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Στο μήνυμα που συνοδεύει το σήμα του κόμματος, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Π.Καμμένος σημειώνει:

«Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες».

Σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη οι «Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα "Ανεξάρτητοι Έλληνες"».

Ο φορέας διακηρύσσει ότι:

-Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας,

-Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές,παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.

- Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.

- Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και τηςΔημόσιας περιουσίας.

Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίουχρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

- Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:
α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ.
β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεωνκαι των κατοχικών δανείων.

Επίσης, στην διακήρυξη τονίζεται:

- Πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.

- Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.

-Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χεστήκαμε με το σαχλαμάρα. Καμένος από χέρι ο Καμμένος. Ελλάς-Ελλήνων χριστιανών-λαμογιών και τρομπαδόρων. Να τους χαίρεσαι Μανωλιάκη.

Ανώνυμος είπε...

Αφού σου αρέσει η τωρινή κατάσταση της πείνας και της ξεφτίλας μην τους ψηφίσεις. Υπάρχουν και άλλοι όμως που έχουν σιχαθεί όσα συμβαίνουν και θέλουν κάποιον να τους εκφράζει (για να μην πάνε ακόμα πιο... δεξιά)

Ανώνυμος είπε...

καμμενος δαγκωτο. οχι στα προηγουμενα λαμογια.

Ανώνυμος είπε...

«Ανεξάρτητοι Πολίτες» ονόμασε το κόμμα του ο Καημένος. Καλά και το ΠΑΣΟΚ έχει στον τίτλο Σοσιαλιστικό, η ΝΔ τη Δημοκρατία κ.α. Το θέμα είναι κύριε Καμένε, πως είστε μέρος του συστήματος. Το οικοδόμημα έχει σαθρά θεμέλια. Δεν φτάνει ένα βάψιμο σ’ έναν όροφο. Θα γκρεμιστεί όλο. Παρουσιάζουν «νέα κόμματα» για να μην πάει ο κόσμος Αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, καιρός ήταν!