slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποφάσεις για την πορεία τριών Φραγμάτων νησιών της Περιφέρειας

Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Δριβελέγκα είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Ζωίδη, όπου ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για τρία Φράγματα νησιών της περιοχής μας.
 Συγκεκριμένα, στο Φράγμα Τσικαλαριού στη Νάξο επίκειται η εγκατάσταση του εργολάβου. {Τους ... ειδικούς περιβαλλοντολόγους   της  Περιβαλλοντικής Κίνησης  Νάξου, που πρόσφατα εξέφρασαν  την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο  έργο που έχουν μάθει τα πάντα για τα φράγματα  μέσω διαδικτύου, τους ρωτήσατε κ. περιφερειάρχη  μου }
Για το Φράγμα της Κρητηνίας στη Ρόδο, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες η απογραφή και ο προσδιορισμός των τεχνικών προδιαγραφών, ώστε να ακολουθήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου, την επίβλεψη του οποίου θα αναλάβει πλέον η Περιφέρεια.
Τέλος, σε ότι αφορά στο Φράγμα του Σχοινά στην Κάρπαθο, θα υπάρξει ενδελεχής εξέταση των στοιχείων από την διαχειριστική αρχή, προκειμένου να εγκριθούν συμπληρωματικές παρεμβάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: