slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΟΝΟΣ :ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ …ΘΕΡΜΑΝΣΗ!!!

 Σε τριτοκοσμικές συνθήκες οδηγείται η δημόσια Υγεία στα νησιά μας. Η υποβάθμιση, η παρακμή και η οπισθοδρόμηση στο σημαντικότερο αγαθό, δεν έχει τέλος. Ο κατήφορος συνεχίζεται και οι κυβερνώντες αδιαφορούν προκλητικά.
Τα γεγονότα που διαδραματίζονται είναι πρωτόγνωρα όπως πρωτόγνωρη είναι και η ανικανότητα των υπευθύνων να δώσουν λύσεις.  
Συγκεκριμένα στις Κυκλάδες:

-Στο Νοσοκομείο της Σύρου επί 48 ώρες οι ασθενείς και οι συνοδοί τους ΄΄ξεπάγιασαν΄΄ λόγω της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης! Τους μοίρασαν επιπλέον κουβέρτες προκειμένου ν αντιμετωπίσουν το κρύο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στο νησί!!! Θυμίζουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οι ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό, φάρμακα και ιατρικά μηχανήματα.
-Στις Δυτικές Κυκλάδες, τα Κέντρα Υγείας που δημιουργήθηκαν με πόρους του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου την περίοδο 2004-2009, παραμένουν χωρίς  επαρκή στελέχωση προσωπικού. Με ΄΄μερεμέτια΄΄  οι υπεύθυνοι προσπαθούν να καλύψουν τα προβλήματα. Η μεταφορά αγροτικού γιατρού από το Κ.Υ. της Σερίφου στη Σίφνο αποτελεί μία από τις τελευταίες ενέργειες που αναδεικνύουν την προχειρότητα των κυβερνητικών επιλογών.
-Στην Πάρο, το νησί έχει μείνει μόνο με έναν ιδιώτη παιδίατρο ενώ το Κ.Υ., παρά τις εκκλήσεις  της τοπικής κοινωνίας παραμένει ΄΄αποψιλωμένο΄΄ σε ιατρικό προσωπικό.
-Στην Αμοργό, οι γιατροί αποτελούν πια ΄΄είδος  πολυτελείας΄΄  για το Κ.Υ. Το νοσηλευτικό προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει τα περιστατικά που προκύπτουν.
Στα Δωδεκάνησα:
-Στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ο διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ διοικητής κος Μιχάλης Κόκκινος, παραιτείται επιβεβαιώνοντας  την ΄΄διάλυση΄΄ που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική ακόμα και στον τομέα της Υγείας.
Οι υποσχέσεις των κυβερνώντων για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου αποδεικνύονται για άλλη μια φορά ψεύτικες.
-Στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη, τα προβλήματα στον τομέα Υγείας διογκώνονται. Το Νοσοκομείο υπολειτουργεί. Το Κ.Υ. Αντιμάχειας παραμένει κλειστό και αγνοείται ημερομηνία έναρξης της υλοποίησης του νέου Νοσοκομείου στο νησί.
Η κατάσταση παραμένει τραγική και στα υπόλοιπα νησιά της περιφέρειας μας,  τόσο στα μεγαλύτερα (Νάξο, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Λέρο) αλλά και στα μικρότερα. Η εγκατάλειψη των νησιωτών μας είναι εμφανής.
Την ώρα που ο κος Λοβέρδος ασχολείται, όπως φαίνεται , μόνο με την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ακούγεται σαν κακόγουστο ανέκδοτο η προτροπή:
΄΄Απαγορεύεται να ασθενήσεις στα νησιά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σε βρει΄΄.
Ας αναλάβουν επιτέλους κάποιοι τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: