slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξυπνάτε εκεί στη Νέα Δημοκρατία μέχρι και ο Γ. Παπαμανώλης που δεν μιλούσε επί δυο χρόνια ΞΎΠΝΗΣΕ και κάνει αντιπολίτευση

Γ. Παπαμανώλης: Δεν έπεισε η απάντηση Σηφουνάκη για την Δόμηση εκτός Σχεδίου. Δεν τον έπεισε λέει η απάντηση  Σηφουνάκη για την Δόμηση εκτός Σχεδίου. Και το κατάλαβες τώρα Γιώργο λίγο πριν της εκλογές .

Σ’ επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής Ν. Κυκλάδων Γιώργος Ν. Παπαμανώλης μαζί με 18 ακόμη βουλευτές, προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη, με αφορμή την δημοσιοποίηση του Π.Δ. που αφορά τις χρήσεις γης ( ιδιαίτερα για την πρόβλεψη που αφορά τις περιοχές εκτός σχεδίου δόμησης), ζητήθηκε λόγω της σοβαρότητας των άρθρων, το σχέδιο Π.Δ. να κατατεθεί ως σχέδιο νόμου στη Βουλή και να ακολουθήσει η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε στην παραπάνω επιστολή με την ακόλουθη δήλωση :

« Σε απάντηση της επιστολής που αποστείλατε από κοινού με άλλους συναδέλφους βουλευτές με θέμα «καθολική απαγόρευση  δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές» επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι:

Το ΥΠΕΚΑ παρουσίασε στις  20/12/2011 στα Μ.Μ.Ε. Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις «χρήσεις γης» το οποίο αναρτήθηκε για διαβούλευση στο διαδίκτυο μέχρι της 31 Ιανουαρίου 2012.
Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι  προϊόν επεξεργασίας των υπηρεσιών συναρμόδιων Υπουργείων προκειμένου να εκσυγχρονισθεί το Προεδρικό Διάταγμα «Κατηγορίες και το περιεχόμενο χρήσεων γης» του 1987 (ΦΕΚ 166Δ/1987).
Δυστυχώς, δημιουργήθηκαν  παρερμηνείες ως προς το άρθρο 14 του σχεδίου, το οποίο κάθε άλλο παρά στοχεύει στην απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμηση. Αντιθέτως, εξειδικεύει και κατοχυρώνει κάθε πολίτη που επιθυμεί να δημιουργήσει δράσεις στις εντός σχεδίου πόλεως και εντός οικισμού περιοχές καθώς και στις εκτός σχεδίου περιοχές. Η σύγχυση προκλήθηκε από την παράγραφο 9 της Ζώνης Α και 18 της Ζώνης Γ, που όμως δεν αφορά την ολοσχερή κατάργηση της εκτός οικισμών δόμησης.
Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους συναδέλφους που συνυπογράφουν την επιστολή και προς τούτο επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίου Τύπου της 11/01/2012.»

Επειδή, η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού δεν θεωρήθηκε ικανοποιητική, γι’αυτό το λόγο οι βουλευτές, οι οποίοι δεν συμφωνούν με την απαγόρευση των περιοχών εκτός σχεδίου δόμησης, ζήτησαν να τους δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις και εξηγήσεις σε προγραμματισμένη συνάντηση την προσεχή Δευτέρα.




Μ’ εκτίμηση
Γιώργος Ν. Παπαμανώλης
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: