Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς θα αποσύρει την στήριξη στην κυβέρνηση, αν παραβιασθούν οι αποφάσεις του συμβουλίου αρχηγών


Η κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου γαντζωμένο στην καρέκλα του αρχηγού, αλλά και η δημοσκοπική πτώση του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που μέρα με την μέρα χάνει την απήχηση που είχε οδηγεί, όπως ήταν αναμενόμενο, σε σενάρια παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Έτσι τα καταστροφολογικά σενάρια για το 2012 γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των πρωτοχρονιάτικων εφημερίδων μαζί με δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις “έγκυρων αναλυτών” που μας λένε ότι μόνο ο Λ. Παπαδήμος μπορεί να μας σώσει, με την λήψη νέων σκληρών μέτρων φυσικά. Σε βάρος μόνον του λαού φυσικά...............................>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Σύμφωνα με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο το Μαξίμου θα επιχειρήσει να περάσει ως «πακέτο» τη νέα δανειακή σύμβαση, την ολοκλήρωση του PSI, την πληρωμή των ομολόγων 15 δισ που λήγουν τον Μάρτιο, την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 80 δισ. ευρώ και τα νέα μέτρα (όπως η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, δυσμενείς αλλαγές στην αγορά εργασίας, μείωση των επικουρικών συντάξεων και άλλα).
Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά μαζί “η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει”. Συνεπώς πρέπει να την σώσει ένας άβουλος  πρωθυπουργός που κατά τα άλλα παρακολουθεί άφωνος και ανήμπορος την κυβέρνησή του να διαλύεται
Σαμαράς: Ευελιξία ναι! Ανοχή όχι!
Η απάντηση που στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς στα νέα σενάρια συναίνεσης και …καταστροφής είναι πως δεν θα διστάσει ακόμα και να αποσύρει τη ΝΔ από το κυβερνητικό σχήμα, αν επιχειρηθεί οποιαδήποτε παρέκκλιση από όσα είχαν συμφωνηθεί στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και αν κάποιοι επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την κρίση της χώρας για μικροκομματικά οφέλη.
Γράφει συγκεκριμένα οι πρόεδρος της ΝΔ, σε άρθρο του στην Real News:
“Η κυβέρνηση αυτή είναι «μεταβατική» και δεν είναι «συγκυβέρνηση», ακριβώς γι’ αυτό: γιατί συγκροτήθηκε για λίγο, μέχρι να εξασφαλιστεί η έκτη δόση (πράγμα που ήδη έγινε) και να ολοκληρωθεί η νέα συμφωνία για την εθελοντική ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων του ελληνικού χρέους (PSI) και για τη νέα συμφωνία δανεισμού που θα τελειώσει οριστικά το θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Τίποτε λιγότερο δεν αρκεί. Τίποτε περισσότερο δεν χρειάζεται.

Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί, με νωπή εντολή και με ισχυρή νομιμοποίηση να κάνει τις μεγάλες ανατροπές μέσα στην Ελλάδα και να διαπραγματευθεί τις μεγάλες αλλαγές ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη και να δουλέψει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Άλλωστε, την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει τέτοιες τροποποιήσεις την έχουμε ήδη διαμηνύσει στους δανειστές μας.
Συμπέρασμα: επειδή είμαστε υπεύθυνοι, διευκρινίσαμε από την αρχή ότι στο θέμα της ημερομηνίας θα δείξουμε ελαστικότητα όσον αφορά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του χρέους. Και μόνο γι’ αυτό!
Είχαμε προσδιορίσει, όλοι μαζί, ως καταλληλότερη ημερομηνία την 19η Φεβρουαρίου. Αν η συμφωνία για ανταλλαγή των ομολόγων λήξει νωρίτερα, μπορούν οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Αν χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα, τότε μπορούν οι εκλογές να καθυστερήσουν λίγο ακόμα.
Αλλά να εξηγούμαστε: όχι μετά το Πάσχα (15 Απριλίου)!  
Οποιαδήποτε καθυστέρηση πέρα από τα όρια αυτά, σημαίνει δύο πράγματα:
- Είτε ότι θα έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με την ανταλλαγή ομολόγων, πράγμα που κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να το εύχεται…
– Είτε ότι κάποιοι κωλυσιεργούν συστηματικά για να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη.
Αυτό το τελευταίο εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε ούτε να το ανεχθούμε. Όλοι σχεδιάζουμε τις επόμενες εξελίξεις με δύο βασικές υποθέσεις: ότι όλα θα πάνε καλά με την ανταλλαγή ομολόγων και ότι όλα θα πάνε καλά στην ευρωζώνη.
Είναι συμφέρον για τη χώρα να ολοκληρωθεί το συντομότερο η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Επειδή ακριβώς υπάρχει ο κίνδυνος κάτι να μη πάει καλά, είτε μέσα στην Ελλάδα είτε έξω…”
Πως θα εκφρασθεί ελεύθερα η βούληση του Λαού;
 Στη συνέχεια του άρθρου του ο Α. Σαμαράς απαντά και σε όσους τον επικρίνουν για την απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου: “Είναι συμφέρον για τη χώρα να γίνουν εκλογές αφότου ρυθμιστεί τελειωτικά η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μόνον έτσι θα εκφραστεί το φρόνημα του ελληνικού λαού σε συνθήκες ομαλότητας και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα
Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι είναι προς το συμφέρον του τόπου να γίνει το κούρεμα και να ρυθμιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, αν αυτό είναι δυνατόν φυσικά, πριν  πάμε σε εκλογές. Γιατί ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού δεν μπορεί να υπάρξει με σενάρια καταστροφής, χρεοκοπίας και επιστροφής στην δραχμή να κρέμονται πάνω από το κεφάλι του. Η ΝΔ πρέπει λοιπόν να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια μια ομαλής διεξόδου από την κρίση
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο Α. Σαμαράς ” είναι συμφέρον για τη χώρα να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή το ταχύτερο. Αν όλα πάνε καλά, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση το συντομότερο. Κι αν κάτι δεν πάει καλά εκτός Ελλάδος, για να έχει η χώρα κυβέρνηση με ισχυρή νομιμοποίηση και να μην μείνει ακυβέρνητη σε συνθήκες διεθνούς κρίσης….”.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Καλαμπούρια μας κάνει ο κολοτούμπας.